NVO traže odgovornost Selakovića

Izvor: Mondo, 21.Jan.2013, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO traže odgovornost Selakovića

Kuća ljudskih prava traže od Dačića i Vučića da osude ponašanje ministra pravde u "Utisku nedelje".

Udruženje koje okuplja mrežu nevladinih organizacija, uputilo je danas otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću i potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću sa zahtevom da osude ponašanje ministra pravde Nikole Selakovića u jučerašnjem "Utisku nedelje" televizije B92.

Kako se navodi u pismu, u toj emisiji je predsednik SNP Naši Ivan Ivanović pretio silom, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pretnje mučenjem, sakaćenjem i ubistvom, osnivačici i predsednici Helsinškog odbora za ljudska prava Sonji Biserko i svima koji kažu da je Kosovo nezavisno.

Umesto da zaštiti Biserko, Selaković ju je izjednačio sa Ivanovićem, koji je eksplicitno potvrdio da stoji iza svoje izjave da svako ko kaže da je Kosovo nezavisno neće ostati samo bez jezika, nego i bez glave, navodi se u pismu.

Molimo vas da jasno kažete da niko zbog javno izgovorenih reči ne sme da bude ubijen, da ne sme da mu bude prećeno smrću i nasiljem, i da državni organi, pre svega pravosudni sistem, moraju da zaštite sve građane kojima se preti na ovaj način, stoji u otvorenom pismu.

U iskrenost vaših reči da državni organi žele da pokrenu istragu protiv organizacije Naši, verovaćemo tek kad javno osudite nastup ministra Selakovića u emisiji "Utisak nedelje", navodi se u pismu.

(Fonet Foto Tanjug Sava Radovanović)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.