NVO traže od ombudsmana da uputi javnu preporuku za smenu direktora policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2020, 13:43

NVO traže od ombudsmana da uputi javnu preporuku za smenu direktora policije

Posmatračka misija CRTA i A 11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava podneli su inicijativu zaštitniku građana da uputi javnu preporuku za razrešenje direktora policije Vladimira Rebića zbog kako se navodi, odgovornosti za nezakonitu primenu sile nad učesnicima protesta.

Iz tih nevladinih organizacija su ocenili da "više desetina slučajeva policijskog zlostavljanja zabeleženih u nekoliko dana ne mogu biti objašnjeni kao pojedinačni slučajevi već kao nezakonita >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i neosnovana upotreba sile koja je poprimila oblike neljudskog i ponižavajućeg postupanja, pa čak i mučenja".

"Direktor policije Vladimir Rebić ni u jednom javnom nastupu nije osudio ponašanje policijskih službenika, niti je jasno rekao da li je iniciran ijedan postupak utvrđivanja odgovornosti policijskih službenika koji su neposredno zlostavljali građane, kao i njihovih starešina odgovornih za zakonitost rada policije i zaduženih da podređene disciplinski gone, a slučajeve zlostavljanja prijave nadležnom tužilaštvu", naveli su iz tih organizacija.

Podsetili su na apsolutnu zabranu mučenja i drugog surovog, nečovečnog ili ponižavajućeg postupanja i dodali da u cilju uspostavljanja kulture odgovornosti, očekuju od ombudsmana da "iskoristi zakonsko pravo koje ima i uputi javnu preporuku za razrešenje direktora policije Vladimira Rebića".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NVO traže od ombudsmana da uputi javnu preporuku za smenu direktora policije

Izvor: JUGpress.com, 17.Jul.2020, 08:39

BEOGRAD..Posmatračka misija CRTA i A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava podneli su inicijativu zaštitniku građana da uputi javnu preporuku za razrešenje direktora policije Vladimira Rebića zbog kako se navodi, odgovornosti za nezakonitu primenu sile nad učesnicima protesta...Iz tih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.