Izvor: Danas, 29.Dec.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Jezive medijske kampanje vlasti

Novi Sad - Nevladine organizacije iz Vojvodine upozorile su domaću i međunarodnu javnost da "medijska kampanja koju vlast u Srbiji sprovodi protiv političkih protivnika, ne samo da ne jenjava, nego svakodnevno dobija sve jezivije oblike".

- Teško da se situacija može porediti sa devedesetim godinama prošlog veka, ali se čini da ni tada, koliko god grozna bila, medijska scena u nekim segmentima nije doživljavala ovakav sunovrat kao danas - navode iz nevladinih organizacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Prema njihovim rečima, pojedini mediji u želji da ponize, satanizuju, dehumanizuju političke protivnike vlasti, spremni su da krše sve etičke i profesionalne norme, domaće i međunarodne zakone, svesno ugrožavajući ne samo dostojanstvo pojedinih ličnosti i njihovih porodica već počesto i njihove živote, praveći od njih pokretne mete.

- Za to se koriste sva raspoloživa sredstva: kršenje prezumpcije nevinosti, stvaranje moralne panike, otvorene laži i podmetanja, nacionalizam, šovinizam, homofobija i dr. Kampanja koja se recimo ovih dana vodi protiv Bojana Pajtića ili Srđe Popovića ili Zorana Živkovića, nezavisno od toga da li deli njihova politička i druga stajališta, trebalo bi da zabrine svakog građanina ove zemlje i da mu ukaže da su predstavnici vlasti spremni apsolutno na sve kako bi zadržali dominaciju i vlast. Sa ovakvom nekompetentnom vlašću koja razara i onu krhku civilizovanost ovog društva, Srbija srlja u veoma ozbiljnu političku i ekonomsku krizu u kojoj su i najgori scenariji mogući - stoji u saopštenju.

Nevladine organizacije su apelovale na predstavnike stranih država, međunarodnih organizacija i institucija da upotrebe svoj autoritet i zahtevaju od vlasti da pod hitno prestane da stvara atmosferu linča i lova na veštice, duboko destabilizujući državu, jer će u protivnom, kako se navodi, oni preuzeti deo odgovornosti za ono što se u Srbiji, kao duboko traumatizovanom društvu, bude desilo.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.