NUNS protestuje zbog TV Pinka

Izvor: RTS, 24.Jul.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS protestuje zbog TV Pinka

NUNS upozorava na nedopustivo ponašanje TV Pink koja je u svojoj centralnoj informativnoj emisiji objavila niz uvreda na račun "Blica" i glavnog urednika Veselina Simonovića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je Republičku radiodifuznu agenciji (RRA) da se izjasni o uređivačkoj politici TV Pink, čiji vlasnik Željko Mitrović, prema mišljenju tog udruženja novinara, zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju.

U saopštenju NUNS-a se upozarava na "nedopustivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponašanje Televizije Pink koja je u svojoj centralnoj informativnoj emisiji objavila niz najprimitivnijih uvreda na račun glavnog urednika 'Blica' Veselina Simonovića i tog dnevnog lista".

Televizija Pink je, kako je naveo NUNS, objavila zahtev izvesne fejsbuk grupe koja predlaže da se "Blic" preimenuje u "smrdljive novine" i koja Veselina Simonovića vređa na način još nezabeležen u srpskim medijima.

NUNS je zbog toga pozvao Savet RRA i ostale nadležne institucije da u skladu sa zakonom spreče Željka Mitrovića da zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju zarad obračuna sa neistomišljenicima.

"Podsećamo da je Mitrović već koristio svoju televiziju na sličan način prilikom kampanja vođenih protiv profesora Čedomira Čupića, predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa ali i nekih susednih država, ne poštujući minimum profesionalnih obaveza koje ima kao nacionalni emiter", ukazao je NUNS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.