Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS osudio postupak gradonačelnika Bečeja

BEOGRAD -

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je najoštrije osudilo odluku gradonačelnika Bečeja Petera Knezija da onemogući dopisniku Radio-televizije Vojvodine Nenadu Jovićeviću da uđe u zgradu Skupštine opštine.

U saopštenju NUNS je naveo da je time Jovićeviću onemogućen rad, što je vid ozbiljnog pritiska na medije.

NUNS je pozvao gradonačelnika Bečeja da što pre izmeni odluku i omogući normalan rad svih novinara i podsetio da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i da omoguće pun dostup informacijama od javnog značaja, pod jednakim uslovima za sve.

"Pristup informacijama od javnog značaja i uvid u rad organa javne vlasti, kako na opštinskom, tako i na drugim nivoma, nikako ne sme biti arbitraran ili uslovljen ličnim stavom nekog funkcionera", piše u saopštenju.

Prema NUNS-u, svaki pokušaj predstavnika vlasti da saradnju ograniče samo na one novinare koji su njima po volji direktan je atak na slobodu medija.

Postupak gradonačelnika Bečeja osudili su i Udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog problema sa vodom kupanje na trgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012

BEČEJ -..Kako bi ukazao na probleme u vodosnabdevanju jedan Bečejac je odlučio da ličnu higijenu održava na arteskom bunaru u samom centru varoši...Stanovnici Bečeja nedeljama trpe restrikcije vode, pogotovo oni koji žive na višim spratovima.....Juče smo vas obavestili o tome da je predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SEEMO i NUNS osudili postupak gradonačelnika Bečeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012

BEOGRAD -..Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) i Međunarodni pres institut osudili su danas odluku gradonačelnika Bečeja Petera Knezija da spreči dopisnika Radio-televizije Vojvodine Nenada Jovićevića da uđe u zgradu Skupštine opštine. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.