Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS osudio nove pretnje smrću novinarki Tatjani Vojtehovski

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću koje su upućene novinarki Tatjani Vojtehovski i zahtevalo da nadležne državne službe reaguju u skladu sa zakonom i po hitnom postupku pronađu i primereno sankcionišu onog koji stoji iza tih pretećih poruka koje su joj upućene.

Tatjani Vojtehovski su putem društvenih mreža stigle eksplicitne pretnje smrću, a slučaj je prijavljen policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, prema mehanizmu koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara

Novinarka Tatjana Vojtehovski nije prvi put meta ozbiljnih pretnji smrću, a za te anonimne pretnje još niko nije odgovarao.

NUNS je od početka godine evidentirao 37 slučajeva napada, pretnji ili pritisaka na novinare.

Sporazum o saradnji i podizanju bezbednosti novinara potpisali su predstavnici policije, tužilaštva i novinarskih udruženja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS osudio nove pretnje smrću Tatjani Vojtehovski

Izvor: Danas, 12.Maj.2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću koje su upućene novinarki Tatjani Vojtehovski. Članak NUNS osudio nove pretnje smrću Tatjani Vojtehovski se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

NUNS osudio pretnje smrću Tatjani Vojtehovski

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću koje su upućene novinarki Tatjani Vojtehovski...Iz tog udruženja novinara zahtevaju da nadležne državne službe reaguju u skladu sa zakonom i po hitnom postupku pronađu i primereno sankcionišu onog ko stoji iza pretećih poruka koje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.