NUNS novinarima delio prsluke sa natpisom PRESS kako bi bili bezbedniji na protestima

Izvor: Beta, 11.Jul.2020, 17:52

NUNS novinarima delio prsluke sa natpisom PRESS kako bi bili bezbedniji na protestima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) organizovalo je danas u Beogradu podelu zaštitnih maski i prsluka sa natpisom PRESS redakcijama koje izveštavaju sa protesta.Akcija je pokrenuta pošto je više novinara, snimatelja i fotoreportera povredjeno prethodnih dana dok su izveštavali sa protesta u Beogradu a cilj te inicijative je da se novinari učine vidljivijim ali i da organi vlasti i sami gradjani povedu više računa o njihovoj bezbednosti.Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić rekao je da su novinari svesni da su često meta upravo zato što rade taj posao. "Naš posao nema smisla ako ga ne budemo radili javno. Javnost je naša najveća i najvažnija zaštita i to moramo da čuvamo. Mi ne radimo samo za plate nego je naš zadatak i da štitimo javni interes i od toga nećemo odustati", rekao je Janjić novinarima ispred prostorija NUNS-a u Beogradu. Udruženje je najavilo i da će narednih dana nabaviti nove količine maski i prsluka ali i pozvalo organe vlasti i učesnike protesta da vode računa o bezbednosti novinara koji kako je navedeno, rade u interesu javnosti. Maske i prsluci podeljeni su samo novinarima sa zvaničnim legitimacijama redakcija, odnosno novinarskih udruženja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NUNS novinarima delio prsluke sa natpisom PRESS kako bi bili bezbedniji na protestima

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) organizovalo je danas u Beogradu podelu zaštitnih maski i prsluka sa natpisom PREŠ redakcijama koje izveštavaju sa protesta...Akcija je pokrenuta pošto je više novinara, snimatelja i fotoreportera povređeno prethodnih dana dok su izveštavali sa protesta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.