NUNS i NDNV osudili fizički napad na urednika sajta Žig Info

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV osudili fizički napad na urednika sajta Žig Info

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su danas brutalni fizički napad na glavnog i odgovornog urednika portala Žig Info Željka Matorčevića i traže od policije da što pre identifikuje napadača.

Matorčevića je u utorak napao neindetifikovani mladić koji ga je prvo pratio, zatim iznenada udario u potiljak, a kad je Matorčević pao na zemlju, nastavio je da ga udara.

Matorčeviću je polomljena jagodična >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kost i narednih dana biće operisan, dodaje se u saopštenju.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od policije i drugih nadležnih organa da preduzmu sve mere kako bi što pre identifikovali napadača i utvrdili motive tog nasilničkog čina.

U NUNS bazi napada, pritisaka i pretnji novinarima, ovo je 62. zabeleženi incident od početka godine, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NUNS i NDNV: Hitno pronaći napadača na novinara Željka Matorčevića

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2018

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su danas napad na glavnog i odgovornog urednika internet portala iz Grocke "Žig Info" Željka Matorčevića, i zatražili da se hitno pronađe napadač...Matorčevića je, kako su saopštili NUNS i NDNV,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.