NUNS i NDNV: Sramna odluka Tužilaštva o napadu na novinare

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Sramna odluka Tužilaštva o napadu na novinare

NUNS i NDNV smatraju da je odluka Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave zbog napada na novinare tokom inauguracije Aleksandra Vučića sramna i da predstavlja još jedan dokaz da pravosudni sistem u Srbiji ne radi u skladu sa pravom i pravdom već isključivo interesima vlasti i vladajućih stranaka.

"Obrazloženje odluke Tužilaštva predstavlja poseban cinizam i zamagljivanje više nego evidentnih činjenica koje su građani Srbije imali priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da vide u medijima na fotografijama koje su prikazali nasilje aktivista Srpske napredne stranke nad novinarima tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića 31. maja 2017. godine. Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine će posle ove odluke Tužilaštva razmotriti svoj status u stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, koju čine predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih i medijskih udruženja, pošto se ozbiljno postavlja pitanje smisla njegovog postojanja s obzirom na poražavajuće rezultate nadležnih državnih organa u zaštiti bezbednosti novinara", navodi se u zajedničkom saopštenju.

“Zaista sam šokiran ovom odlukom, ona predstavlja završni udarac bilo kakvoj iluziji da je ovde moguća pravna država. Ovo nije udarac samo na novinare i medijske slobode, ne predstavlja ni samo cinični podsmeh vladavini prava, već uvredu za zdrav razum”, rekao je predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović agenciji Beta.

Dodao je da novinarska udruženja posle takve odluke tužilaštva treba da ozbiljno razmotre da li ima bilo kakvog smisla na bilo kakav način sarađivati sa “totalitarnim i bezumnim državnim aparatom”, piše autonomija.info.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženja: Sramna odluka tužilaštva da odbaci prijave protiv napadača na novinare

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2017

Novinarska udruženja ocenila su danas da je odluka tužilaštva u Beogradu o odbacivanju krivične prijave za napad na novinare tokom inauguracije Aleksandra Vučića "sramna" i "neprihvatljiva" kao i da je njome "legalizovano nasilno sprečavanje novinara da obavljaju svoj posao"...Nezavisno udruženje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.