NUNS i NDNV:  Nedopustiv propust Tanjuga

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Nedopustiv propust Tanjuga

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenjuju nedopustivim uređivački propust Tanjuga koji je u svom servisu emitovao vest, staru godinu dana, o napretku Srbije na listi Reportera bez granica o stanju medijskih sloboda.

NUNS i NDNV smatraju simptomatičnim da se ova vest pojavila baš u trenutku kada je Aleksandar Vučić, na najgrublji način, napao novinare Balkanske istraživačke mreže (BIRN) što je, u svakom slučaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedan od pokazatelja medijskih sloboda u Srbiji.

Bez obzira da li se radi o grešci ili nameri, Tanjug nije smeo da dopusti da se oglasi tek nakon što je sajt www.cenzolovka.rs otkrio da je reč o prošlogodišnjem rangiranju država po stepenu medijskih sloboda.

Obaveza novinske agencije je bila da proveri tačnost informacije od samog izvora, u ovom slučaju, organizacije Reporteri bez granica i da blagovremeno emituje demanti.

NUNS i NDNV očekuju da se Tanjug izvini zbog ove greške korisnicima svog servisa, a da mediji koji su objavili pogrešnu informaciju obaveste građane da je reč o prošlogodišnjem izveštaju Reportera bez granica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.