NUNS i NDNV: Država da pod hitno saopšti gde se nalazi Cvetković i da li ima pravnu zaštitu

Izvor: Beta, 15.Jun.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Država da pod hitno saopšti gde se nalazi Cvetković i da li ima pravnu zaštitu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih državnih organa da odmah saopšte gde se sada nalazi novinar Stefan Cvetković i da li ima zakonom predvidjenu pravnu zaštitu.“Tražimo da država saopšti da li trenutno Cvetković daje iskaz, kome i u kom svojstvu, kao i kada je tačno pronadjen. Ako je u svojstvu osumnjičenog, da li ima advokata i ko je on”, piše u saopštenju.“Zahtevamo da svi detalji o slučaju Cvetković budu razjašnjeni do kraja i saopšteni javnosti, a tražimo i da predstavnici novinarskih udruženja imaju priliku da čim pre razgovaraju sa njim”, navodi se u saopštenju.Predstavnica Kuće ljudskih prava iz Beograda Maja Stojanović izjavila je ranije danas da su u policiji u Beloj Crkvi odbili da joj kažu da li novinar Stefan Cvetković, kojeg je policija danas pronašla nakon što dan i po vodio kao nestao, ima advokata.“U policiji u Beloj Crkvi tražila sam da mi kažu da li Cvetković ima advokata i gde se nalazi, ali su odbili da mi kažu bilo šta”, kazala je Maja Stojanović agenciji Beta.Dodala je da su joj u policiji kazali da je “mnogo velika gužva” i da ne mogu ništa da joj kažu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS, NDNV: Gde je Cvetković?

Izvor: B92, 15.Jun.2018

NUNS i NDNV zatražili su od nadležnih državnih organa da saopšte gde se sada nalazi novinar Stefan Cvetković i da li ima zakonom predviđenu pravnu zaštitu...Oni traže i informaciju o tome da li trenutno Cvetković daje iskaz, kome i u kom svojstvu, kao i kada je tačno pronađen, a takođe, ako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.