NULTA TOLERANCIJA! Albanija primenjuje ESKTREMNE MERE u borbi protiv požara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 22:27

NULTA TOLERANCIJA! Albanija primenjuje ESKTREMNE MERE u borbi protiv požara (VIDEO)

Albanija hapsi ljude koji su osumnjičeni za podmetanje požara.

Albanija se bori sa velikim požarom u blizini zapadnog grada Lača, a vojska i vatrogasci pokušavaju da spreče plamen koji preti kućama, rekao je danas albanski ministar unutrašnjih poslova.

Policija je pokazala snimak hapšenja čoveka za kojeg je ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala rekao da je osumnjičen za podmetanje požara, prenose agencije.

- Vatra je zahvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ogromnu površinu pod borovima u blizini grada Lača i ovo je jedan od najgorih požara ove godine - rekao je on.

Ministar odbrane Niko Peleši rekao je da je na licu mesta raspoređeno 50 vojnika, ali je zaustavljanje vatre problematično zbog teškog terena.

Lokalni mediji prikazali su snimak vojnog helikoptera koji sipa vodu u tom području dok se plamen vidi u blizini kuća.

Na drugom snimku iz južnog grada Berata, policija je pokazala snimak sigurnosnih kamera na kojem podmeću vatru dvojica muškaraca, koji su potom identifikovani i uhapšeni.

Samo u julu Albanija je identifikovala i optužila 14 osoba zbog podmetanja požara, za šta je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Šumski požari takođe besne u Grčkoj, Španiji, Italiji i Portugalu, što je posledica vrućih, suvih i vetrovitih uslova, koje naučnici povezuju sa klimatskim promenama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.