NTK ne pokazuje minimum osećaja za duhovne potrebe ljudi

Izvor: B92, 13.Nov.2020, 23:55

"NTK ne pokazuje minimum osećaja za duhovne potrebe ljudi"

Podgorica -- Mitropolija crnogorsko primorska pozvala je vernike da postuju mere protiv širenja koronavirusa koje su danas donete.

Mitropolija poziva i da se propisane mere poštuju i prilikom obeležavanja jesenjih i zimskih slava.

Kako se navodi u saopštenju, apel se odnosi kako na domaćine, tako i na tradicionalne porodične goste.

Mitropolija je pozvala na poštovanje danas donetih mera, uprkos, kako navodi, činjenici da Nacionalno koordinaciono telo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne pokazuje minimum osećaja za duhovne potrebe ljudi.

Dodaje da NKT dozvoljava rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata, a zabranjuje učešće vernicima u bogosluženjima.

Napominje da bi od selektivne pravde NKT-a i njegovog ignorisanja života Crkve, gore bilo pokazivati nered i bezvlašće u vreme ove opake bolesti.

Naglašava da je Crkva od početka epidemije pozivala na poštovanje zdravstvenih mera i sprovodila ih koliko je god to bilo moguće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.