NSA: Snouden kopirao interni sajt

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSA: Snouden kopirao interni sajt

Vašington -- Bivši službenik NSA Edvard Snouden pribavio je tajna dokumenta sa internog veb-sajta i obelodanio ih u javnosti, saopštila je danas ta agencija.

Tajni dokumenti koje je Snouden obelodanio nalazili su se na internom sajtu i njegovo radno mesto mu je omogućavalo da vrlo lako može da napravi digitalne kopije bez znanja svojih supervizora, potvrdio je pretpostavljeni zadužen za tehnologiju u NSA Loni Anderson.

"Imamo izuzetno dobru ideju o tome kojim je tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podacima on imao pristup i kako je praktično imao pristup njima. Prvu stvar koju smo uradili posle curenja informacija u medijima bila je da zaključamo hard disk, tako da samo dve osobe imaju sada pristup njima", rekao je Anderson za Nacionalni državni radio američke vlade.

Anderson je dodao da je NSA preduzela korake kako bi ograničila pristup zaposlenih čuvanim podacima NSA iz programa nadzora, koji su obelodanjeni u javnosti.

Ostale promene uključuju ograničavanje pristupa osetljivim dokumentima koji su obezbeđeni identifikatorima kako bi se omogućilo supervizorima da vide ko i kojim podacima pristupa i šta ti pojedinci rade sa njima, naveo je Anderson, prenela je agencija Rojters.

Američke vlasti su podigle optužnicu zbog špijunaže protiv Snoudena, koji je dobio privremeni azil od Rusije, gde trenutno živi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NSA: Snouden uzeo dokumenta sa internog veb sajta

Izvor: Press, 18.Sep.2013

Tajni dokumenti koje je Snouden obelodanio nalazili su se na internom sajtu i njegovo radno mesto mu je omogućavalo da vrlo lako može da napravi digitalne kopije bez znanja svojih supervizora, potvrdio je pretpostavljeni zaduženi za tehnologiju u NSA Loni Anderson... "Imamo izuzetno dobru ideju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.