NS traži ostavku ministarke za sport

Izvor: RTS, 16.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS traži ostavku ministarke za sport

Nova Srbija traži ostavku ministarke za omladinu i sport Srbije Snežane Samardžić-Marković, jer "nije preduzela ništa da spreči odlazak vrhunskih sportista iz Srbije".

Predstavnici Nove Srbije pozvali su danas vladajuću koaliciju da po hitnom postupku preduzme neophodne mere za poboljšanje uslova i rada vrhunskih sportista i njihovog materijalnog položaja.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski smatra da je nezamislivo i nedopustivo da Ministarstvo sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ministarka Snežana Samardžić-Marković ćuti i ne oglašava se i napomenula da ministarka sporta "nije ništa uradila ni u prethodnom, ni u ovom sazivu vlade", na afirmaciji sporta, na suzbijanju poroka i vaspitanju mladih u duhu tolerancije.

"Smatramo da je ovo poslednji trenutak kada vladajuća koalicija mora učiniti nešto da bi se naši sportisti afirmisali i motivisali da ostanu ovde", naglasila je Filipovska.

Potpredsednica Nove Srbije zatražila je od vladajuće koalicije da se ispune predizborna obećanja, koja su data za poboljšanje materijalnog položaja vrhunskih sportista, rešavanje njihovih stambenih pitanja i uslova za treniranje.

Filipovska je navela da je NS organizovala i akciju sakupljanja potpisa građana u znak podrške tom zahtevu, kao i da će ta akcija biti nastavljena i narednih dana. 

"Milorad Čavić je zbog nedostatka adekvatnih uslova za treniranje otišao u Italiju, a naši vrhunski sportisti kao što su Miroslava Najdanovska, Ivan Lenđer i atletičarka Ivana Španović najavili su odlazak u inostranstvo", rekla je Filipovska.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.