NS traži ostavku Mićunovića

Izvor: RTS, 25.Jan.2011, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS traži ostavku Mićunovića

Potpredsednica NS-a Dubravka Filipovski pozvala šefa delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljuba Mićunovića da podnese ostavku zbog osporavanja mandata srpske delegacije usled neusklađenosti polne strukture sa pravilima te Skupštine.

Nova Srbija pozvala je šefa delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljuba Mićunovića da podnese ostavku zbog osporavanja mandata srpske delegacije usled neusklađenosti polne strukture sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravilima te Skupštine.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski rekla je na konferenciji za novinare da taj događaj baca senku na usvajanje Rezolucije, zasnovane na izveštaju Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

U osvrtu na današnju sednicu PS SE Dubravka Filipovski je izjavila da se očekuje da Savet Evrope, posle usvajanja izveštaja specijalnog izvestioca Dika Martija, da nalog međunarodnim snagama da sprovedu sveobuhvatnu i nepristrasnu istragu o trgovini ljudskim organima.

Komentarišući izjave glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, potpredsednica je rekla da on preko medija koje kontroliše "seje mržnju između Bošnjaka i Srba".

"NS smatra da je poslednji trenutak da država Srbija i njena policija primene zakon i spreče muftiju Muamera Zukorlića da seje mržnju između Bošnjaka i Srba", izjavila je Dubravka Filipovski.

"Licemerno je da jednom verskom poglavaru sada smeta prvi srpski arhiepiskop i prosvetitelj Sveti Sava i da se odjednom seti toga da bošnjačka deca širom Srbije ne treba da idu na proslave školske slave", rekla je predesednica Filipovski.

Nova Srbija je, takođe, pozvala nadležne organe da spreče bilo kakav incident na predstojećem mitingu opozicije, na kojem će učestvovati i ta stranka, dodajući da NS poseduje informacije da se planira izazivanje incidenata na tom skupu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOVA SRBIJA TRAŽI OSTAVKU MIĆUNOVIĆA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011

BEOGRAD - Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski pozvala šefa delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljuba Mićunovića da podnese ostavku zbog osporavanja mandata srpske delegacije usled neusklađenosti polne strukture sa pravilima te Skupštine...BEOGRAD - Potpredsednica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.