NS TRAŽI ODGOVORNOST MINISTRA MARKOVIĆA

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS TRAŽI ODGOVORNOST MINISTRA MARKOVIĆA

BEOGRAD - Nova Srbija zatražila je od nadležnih organa da se hitno prekine pravno nasilje u Skupštini grada Kraljeva i najavila da će u republičkom parlamentu zatražiti odgovornost ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića (na slici).

Ta stranka je saopštila da je Marković "zloupotrebio svoja ovlašćenja grubo kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi, presuđujući pre odluke suda". Ukazuje se da većinu u Skupštini grada Kraljeva čine Nova Srbija, DSS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << SRS i "Pokret za Kraljevo" i da su prema tome legalno izabrani predstavnici - predsednik Skupštine grada Tomislav Ilić (NS) i gradonačelnik Ljubiša Jovašević (Pokret za Kraljevo).

NS je kritikovala i izjavu ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića, koji je kazao da je na osnovu odluke Ustavnog i upravnog suda legalno izabrani gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović iz Demokratske stranke. Marković je izjavio da je slučaj dvovlašća u Kraljevu sada posao za policiju i tužilaštvo, jer, što se njegovog ministarstva tiče, po presudama Upravnog suda većina pripada koalicijama "Za evropsku Srbiju" i SPS/PUPS.

NS tvrdi da "ne postoji odluka pune jurisdikcije Upravnog suda", da je žalba koalicije ZES odbačena i da je upravni postupak završen jer koalicija NS-DSS-SRS-Pokret za Kraljevo ima većinu.

Vlast u Kraljevu podeljena je na koaliciju "Za evropsku Srbiju"-SPS/PUPS i koaliciju SRS-DSS-NS i "Pokret za Kraljevo", a obe opcije tvrde da imaju većinu i očekuju zaštitu pravosudnih organa. Oni provode noći u kabinetima gradskog zdanja, a problem sa skupštinskom većinom nastao je zbog pet spornih zamena odbornika narodnjaka i radikala.

Dve strane su se juče i fizički sukobile. Predsednik Skupštine Milomir Šljivić iz koalicije Za evropsku Srbiju izjavio je da ga je u jednoj kancelariji u skupštini gurnuo dojučerašnji gradonačelnik Jovašević, koji, pak, tvrdi da ga je predsednik skupštine udario laktom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.