NS: Mahao pištoljem pred novinarkom RTV / VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Mahao pištoljem pred novinarkom RTV / VIDEO

Novi Sad -- Nepoznati muškarac s pištoljem u ruci na novosadskoj Najlon pijaci prišao je televizijskoj ekipi RTV koja se uživo uključivala u program i mahao pištoljem.

Muškarac je ispred novinarke i kamere izvadio pištolj, što je i zabeleženo na snimku, a zatim je pobegao.

Radio-televizija Vojvodine je tim povodom podnela prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova.

RTV je navela da je taj incident još jedno upozorenje da se bezbednost novinara mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podići na viši nivo.

Još nije utvrđeno da li se radi o pravom pištolju ili o imitaciji.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine zatražilo je od nadležnih organa da hitno otkriju identitet osobe koja je danas pištoljem pretila televizijskoj ekipi Radio-televizije Vojvodine na novosadskoj Najlon pijaci.Kako je navedeno u saopštenju,

NDNV je zatražila da se "vinovnik" ovog napada izvede pred lice pravde, jer je prilikom direktnog uključenja u jutarnji program vojvođanskog javnog servisa prišao ekipi pištoljem, što su kamere i zabeležile.

"Zahtevamo da se ova osoba primereno kazni, kao i da se jasno saopšti koji su bili motivi napada. NDNV je više nego zabrinut zbog eksplozije nasilja u Srbiji i Vojvodini, i smatra da ona svedoči o dubokim društvenim poremećajima, za koju odgovornost snose pre svega oni koji donose odluke i kreiraju javno mnjenje", navedeno je u saopštenju udruženja.

Dodaje se da svakodnevne poruke mržnje koju šalju predstavnici vlasti i mediji pod njihovom kontrolom, koje prati porast ksenofobije, nacionalizma i pokušaj zabrane drugačijeg, kritičkog mišljenja, proizvode "jezive posledice".

"Pogotovo u društvu koje je, kao ovo naše, u velikoj meri traumatizovano i koje se nikada nije suočilo sa strašnim ratovima i zločinima devedesetih, te njihovim uzrocima i posledicama", saopštio je NDNV.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.