NS: Laboratorija za kontrolu mleka

Izvor: B92, 07.Maj.2013, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Laboratorija za kontrolu mleka

Novi Sad -- Prva laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka u Srbiji s ovlašćenjem Ministarstva za poljoprivredu počinje da radi na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

"Laboratorija danas počinje sa rutinskim radom, a tačan datum zvaničnog otvaranja laboratorije biće naknadno određen o čemu će javnost biti obaveštena", rekla je Tanjugu direktorka Depadansa za štočarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Snežana Trivunović.

Ona je navela da prvi uzorci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s terena danas štižu u laboratoriju, dodajući da je planirano da se dnevno obradi do 1.500 uzoraka mleka.

"Laboratorija je namenjena sprovođenju odgajivačkog programa, odnosno kontroli pojedinačnih uzoraka mleka", rekla je Trivunovićeva.

U skladu sa brojem obrađenih uzoraka planirano je, kako je dodala, otvaranje novih radnih mesta, a njihov broj i struktura biće naknadno određeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laboratorija za kontrolu mleka počinje sa radom

Izvor: Akter, 07.Maj.2013

Prva laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka u Srbiji s ovlašćenjem Ministarstva za poljoprivredu počinje danas s radom na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.