NS: Kazna za polivanje ulice vodom

Izvor: B92, 18.Avg.2012, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Kazna za polivanje ulice vodom

Novi Sad -- Glavna tema u Novom Sadu protekle nedelje bila je da li je pranje ulica vodom iz bunara dozvoljeno ili ne,nakon što je jednom građaninu kažnjen sa 5.000 dinara.

Naime, komunalna policija je jednom Novosađaninu, nakon što je odbio da prestane sa polivanjem ulice, napisala mandatnu kaznu.

U komunalnoj policiji navode da je tanka linija između pranja i prljanja ulice.

Rizikujući da opet bude kažnjen, Aleksandar Seleši pere Takovsku ulicu u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sadu, vodom iz sopstvenog bunara. Kaže da će i nastaviti jer smatra da to nije prekršaj. Ipak, komunalni propisi kažu drugačije, pa će Aleksandar verovatno morati da plati kaznu od 5 hiljada dinara.

"Ja sam pitao u čemu je problem, rekli su mi da je u pitanju dojava od strane NN lica koje sam poprskao dok je prolazio autom. Ja bih voleo da upoznam to NN lice, da mu se izvinim što sam ga poprskao. Ako treba, ja ću mu auto oprati i vratiti u prvobitno stanje", kaže Aleksandar Seleši.

Komšija, koji je bio svedok rasprave sa komunalnim policajcem, podržava to što Aleksandar svakodnevno pere ulicu i ispred njegove kuće.

"Kamo sreće da svi Novosađani to rade, grad bio bio mnogo čistiji, a ovako je svuda prljavo. Samo Saša to radi, koliko ja znam", kaže komšija Zoran Matković.

Međutim, postoji i komšija kojem je automobil isprskan, pa je zbog toga telefonom prijavio Aleksandra komunalnoj policiji.

U komunalnoj policiji su saglasni da u ovom delu grada postoje i veći problemi od pranja ulice, poput, na primer, divljih deponija. Ipak, dodaju da oni moraju da reaguju na prijave građana, a da je Aleksandar Seleši prekršio član 87. Odluke o uređenju grada, koji zabranjuje prljanje ulica.

"U ovom slučaju se utvrdilo da je taj sugrađanin svojim ponašanjem napravio preterane barice i blato, a to se može smatrati prljanjem javne površine. Komunalni policajac, koji je bio na terenu na osnovu prijave, je utvrdio da je to prljanje ulice", kaže Željko Radulović, načelnik gradske uprave za inspekcijske poslove.

Ovo ipak ne znači da je zabranjeno svako polivanje ili zalivanje asfalta, ali uz oprez od pravljenja blata ili barica. Slučaj će verovatno završiti na sudu, Aleksandar će platiti kaznu ili biti oslobođen. Do tada, u barama koje je on napravio barem neko će uživati (slika dva vrapca kako se kupaju u bari).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Kazna za polivanje ulice vodom

Izvor: medio.rs, 18.Avg.2012

Novi Sad -- Glavna tema u Novom Sadu protekle nedelje bila je da li je pranje ulica vodom iz bunara dozvoljeno ili ne, nakon što je jedan građanin kažnjen sa 5.000 dinara.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.