NPSS će podneti krivične prijave protiv Stefanovića i njegovih saradnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NPSS će podneti krivične prijave protiv Stefanovića i njegovih saradnika

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević izjavio je danas da će taj sindikat sutra podneti krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika, jer su zapečatili prostorije sindikata.

On je na skupu ispred Vlade Srbije izjavio i da će o incidentu, kada im je zabranjeno da uđu u svoje prostorije, obavestiti i tužilaštvo.

Vidojević je kazao i da su nakon što su im zapečaćene prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zabranjen ulaz, njihove stvari remeštene i da su primetili da je neko preturao po sudskim spisima 1.200 njihovih članova.

Upitan zašto je na protestu ispred Vlade Srbije mali broj ljudi, a najavljen je masovni protest, Vidojević je kazao da su mnoge njihove kolege zastrašene.

"Ogroman je pritisak na ljude na terenu. Juče su poslali depeše, prozivali po imenu i prezimenu. Ovo je poslednja iskrena sindikalna borba u Srbiji", kazao je Vidojević novinarima.

On je dodao da cilj protesta nije bio politizacija ili iznošenje zahteva, već da javnosti predstave koliko je policija urušena i koliki je pritisak na nju, i da su zbog toga pozvali 58 političkih organizacija da prisustvuju protestu.

Pozivu se jedino odazvao lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, koji je kazao da se u Srbiji "seje strah, partokratija izjeda sve" i da se "ljudi izbacuju sa posla bez ikakvih kriterijuma".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.