NPS: Potrebna lustracija u MUP-u

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2013, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NPS: Potrebna lustracija u MUP-u

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Aleksandra Vučića da pokrene lustraciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u kome, kako kažu, postoji "paralelna organizovana kriminalna grupa“.

Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru pozvao i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da podnese ostavku jer, kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne radi dobro taj posao.

"Od kada je gospodin Ivica Dačić ministar, nikada nije bilo više ubistava policajaca i samoubistava u policiji i nikada više afera“, rekao je Vidojević i dodao da NPSS traži da se osnuje komisija koja bi ispitala navode o nezakonitim radnjama pojedinih visokih policijskih funkcionera.

"Postoji najmanje jedna krivična prijava protiv Milorada Veljovića“, tvrdi Goran Radovanović iz NPSS i dodaje da je Veljović izabran za direktora policije nezakonito. Drugi kandidati bili su diskriminisani, jer su podvrgavani testiranju i proveri kroz koju Veljović nije prošao, iako je to predviđeno procedurom izbora, navodi ovaj aktivista policijskog sindikata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.