NOVO SKRNAVLJENJE! Milo hoće razdor PRAVOSLAVACA I MUSLIMANA: Skinut krst sa Sahat-kule u Podgorici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2020, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO SKRNAVLJENJE! Milo hoće razdor PRAVOSLAVACA I MUSLIMANA: Skinut krst sa Sahat-kule u Podgorici!

U Podgorici je sa Sahat-kule ponovo skinut krst.

Rekonstrukcija kule završena je još 2017. godine, a metalni krst vraćen je na njen vrh u oktobru iste godine.

Iako se ne zna ko je ponovo uklonio krst sa Sahat-kule u Podgorici, prema nekim nezvaničnim informacijama - to bi moglo da bude urađeno na signal dela vlasti, kako bi se izazvao razdor između pravoslavaca i muslimana, jer je veliki deo muslimana podržao borbu protiv Zakona o slobodi veroispovesti, a dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deo njih učestvuje u litijama i molebanima koje SPC organizuje svakog četvrtka i svake nedelje u znak protesta zbog usvajanja pomenutog Zakona.

Prema toj nezvaničnoj verziji - igra se na kartu međusobnog i javnog optuživanja pravoslavaca i muslimana zbog krsta na Sahat-kuli, u trenucima mnogo značajnije borbe naroda u Crnoj Gori protiv namere vlasti da primenom novog Zakona preotme imovinu SPC.

Sahat-kulu je 1667. godine sagradio vezir Hadži-paša Osmanagić u vreme osmanske vladavine. Dugo je bila vojno utvrđenje i osmatračnica.

Oko 1890. godine, po oslobođenju Podgorice od Turaka, na njen vrh je postavljen krst.

Tokom 2017. godine kula je obnovljena, a tokom rekonstrukcije krst je bio skinut sa nje. Metalni krst je vraćen na Sahat-kulu u oktobru 2017. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.