NOVO ČUDO RUSKE TEHNOLOGIJE: Evo kakve performanse će sada imati lovac MIG-35 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO ČUDO RUSKE TEHNOLOGIJE: Evo kakve performanse će sada imati lovac MIG-35 (VIDEO)

Novi razvoj uključuje niz inovacionih blokova, pogona i sistema, uključujući i navigacioni i merni sistem. Prednosti sistema su već potvrđena tokom testiranja, piloti su dali pozitivne ocene, ističu iz korporacije.

Najnoviji ruski lovci MiG-35 imaće mogućnost da se prizemlje u bespilotnom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već proizvedena, saopštila je pres-služba korporacije "MiG".

- Inženjeri korporacije "MiG" dobili su patent za sistem automatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upravljanja letelicom prilikom sletanja. Ovaj digitalni sistem poboljšava bezbednost pilotiranja u teškim vremenskim uslovima, omogućava pilotu da automatski izvede glisadu (kliženje aviona ka zemlji u pravcu nagnutog krila) i za manje vremena. Nova tehnologija će biti primenjivana na letelicama MiG-29M/M2 i MiG-35 - navodi se u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora korporacije Ilje Tarasenka, planirano je da se taj sistem primenjuje kako na saremenim, tako i perspektivnim vazduhoplovnim sistemima "MiG".

- Radovi su u toku. Jedan od glavnih prioriteta naših inženjera je bezbednost i maksimalna efikasnost primene vazduhoplovne tehnike - rekao je Tarasenko.

Russia's latest MiG-35 fighters to land on autopilot – manufacturer https://t.co/WTLiYkO7gE

— Sputnik (@SputnikInt) February 21, 2020

MiG-35 opremljen je novim motorima, a letelice imaju mogućnost da dopunjuju gorivo u vazduhu i da preuzmu ulogu tankera.

Najnovija oprema u kombinaciji sa visokopreciznim naoružanjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka.

Korporacija "MiG" je ranije objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.