NOVINARU BORI KONTIĆU URUČENA NAGRADA JUG GRIZELJ

Izvor: Kurir, 28.Jan.2011, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINARU BORI KONTIĆU URUČENA NAGRADA "JUG GRIZELJ"

BEOGRAD - Sarajevskom novinaru i publicisti Bori Kontiću danas je u beogradskom Medija centru uručena novinarska nagrada "Jug Grizelj" za 2010. godinu. Kontić je nagradu dobio za dokumentarni film "Godine koje su pojeli lavovi", koji se bavi medijima u bivšoj Jugoslaviji.

"Ovo su trenuci u karijeri kada čovek kaže sebi da je vredelo nešto raditi i istraživati", rekao je Kontić primajući nagradu.

Nagrada nosi ime uglednog novinara Juga Grizelja, a ovogodišnjem dobitniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uručila ju je Grizeljeva unuka Anika Krstanović. U žiriju koji je odlučio da Kontiću dodeli nagradu bili su Živorad Kovacević, Antonela Riha, Velimir Ćurgus Kazimir, Filip Švarm i Milica Krstanović.

Obrazlažući odluku žirija da nagradu dodeli Kontiću, Velimir Ćurgus Kazimir rekao je da Kontićev film govori o zaboravu i nedostatku društvene svesti ili osude onoga što se u novinarstvu dešavalo devedestih godina na prostorima zahvaćenim ratom.

"To je delo koje nam je nedostajalo", dodao je on.

Nagradu "Jug Grizelj" od 1991. godine dodeljuju Grizeljeva porodica i prijatelji za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu.

Dosadašnji dobitnici su, između ostalih, Predrag Koraksić Koraks, Svetlana Lukić, novinska agencija Beta, Omer Karabeg, Stojan Cerović, Dimitrije Boarov i u dva navrata Brankica Stanković.

Bora Kontić bavi se novinarstvom od 1978. godine. Jedan je od pokretača emisije "Top lista nadrealista" i autor je TV serijala "Bez anestezije".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.