NOVI UDAR NA IRAN: Ubijen visoko rangirani komandant!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 21:23

NOVI UDAR NA IRAN: Ubijen visoko rangirani komandant!

Za sada detalji napada nisu poznati

U ponedeljak su irački obaveštajni objavili vest o ubistvu komandanta Iranske revolucionarne garde i tri njegova telohranitelja, na iračko-sirijskoj granici.

- Komandant Iranske revolucionarne garde Muslim Šahdan ubijen je danas, zajedno sa trojicom svojih telohranitelja, na iračko-sirijskoj granici.

- Prema prvim informacijama još uvek nisu potvrdili da li je napad izvršen bespilotnom letelicom ili u atentatu ili na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neki rugi način.

Nisu objavljeni detalji u vezi sa smrću Šahdana; međutim, saudijska televizija "Al-Arabija" takođe je objavila sličnu priču.

#Iraqi sources reveal that #Iran's Revolutionary Guards commander, Muslim Shahdan, has been killed near the Syrian-Iraqi border.https://t.co/wlGPIAiCLq pic.twitter.com/66GzRzoLwZ

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) November 30, 2020

Sirijska arapska vojska (SAA) nije komentarisala ove navode, niti je jasno da li je on ubijen na sirijskoj ili iračkoj teritoriji. Navodna smrt Šahdana dolazi samo nekoliko dana nakon što je u blizini Teherana izvršen atentat na iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadea.

Fahrizade se vozio kroz Teheran kada je njegovo vozilo bilo napadnuto; njegovi telohranitelji uspeli su da se odbrane od napada, ali je nuklearni naučnik smrtno ranjen.

Iranian Revolutionary Guards commander Muslim Shahdan killed in a vehicle near the Iraq-Syria border. https://t.co/fIeFk9WVxb

— Arutz Sheva (@ArutzSheva_En) November 30, 2020

Iran je optužio Izrael i Narodne mudžahedine Irana (PMOI) da su odigrali ulogu u atentatu na Fahrizadea, koji je smatran jednim od vodećih nuklearnih naučnika u Islamskoj republici.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.