NOVI ŠOKANTNI SNIMCI BRUTALNOSTI AMERIČKE POLICIJE: Novinar gumenim metkom UPUCAN U GLAVU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 15:58

NOVI ŠOKANTNI SNIMCI BRUTALNOSTI AMERIČKE POLICIJE: Novinar gumenim metkom UPUCAN U GLAVU (VIDEO)

Novi napadi na novinare odigravaju se u srcu protesta u Americi.

Reporteri koji prate proteste našli su se na udaru američke policije, čak i nakon identifikovanja i uprkos činjenici da ih štiti Prvi amandman Ustava Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od novinara je čak upucan gumenim metkom u glavu.

Podsećanja radi, u Americi su buknuli nemiri nakon što je policajac Derek Šovin prilikom privođenja usmrtio nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što mu je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, osam minuta i 46 sekundi (8:46) držao prislonjeno koleno na vratu. Šovin je optužen za ubistvo trećeg stepena.

Ovo nije prvi slučaj da novinar bude povređen u nemirima koji se dešavaju trenutno u Americi, naime, dvojica članova televizijske ekipe Rojtersa povređena su u subotu uveče u Mineapolisu kada je policija na njih ispalila gumene metke dok su snimali proteste u tom gradu. Incident se dogodio pošto su pripadnici snaga bezbednosti, nedugo posle početka policijskog časa upali među 500 demonstranata okupljenih na jugozapadu grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.