NOVI ŠOK POTEZ VIKTORA ORBANA: Mađarski premijer šalje VOJSKU u Čad! U Afriku će i niko drugi nego njegov SIN

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 18:47

NOVI ŠOK POTEZ VIKTORA ORBANA: Mađarski premijer šalje VOJSKU u Čad! U Afriku će i niko drugi nego njegov SIN

Mnogi se pitaju koje su prave namere Budimpešte
Verovatno se niko u Mađarskoj, pa ni u Čadu, ne bi uvredio konstatacijom da mnogi stanovnici ne bi lako pronašli drugu zemlju na mapi. Nije ni čudo, jer prilično mala Mađarska i ogroman, ali veoma retko naseljen Čad do sada nisu imali mnogo veze jedno sa drugim. Mađarska nema čak ni diplomatsko predstavništvo u Čadu, a isto je i obrnuto, piše Dojče vele.
Međutim, od jeseni je došlo do pomaka u odnosima između dve zemlje: Mađarska će poslati 200 vojnika u Čad, kao i razvojnu i humanitarnu pomoć. Državna organizacija „Mađarska pomaže” otvorila je svoje prvo predstavništvo u Africi početkom godine – u prestonici Čada, Ndžameni....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.