Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023, 19:01

NOVI SNIMCI RATA! IZRAELSKA VOJSKA PRODIRE SVE DUBLJE! Hamas otkriva: Sukobili smo se nekoliko puta sa Izraelcima u gradu Gazi (VIDEO)

Vode se velike borbe

Militantno krilo Hamasa, brigade Izaddin al-Kasam tvrde da su se sukobile sa izraelskim vojnicima nekoliko puta u gradu Gazi, u naselju Tel al-Hava, u prethodnih nekoliko časova.

Tvrdnje potencijalno ukazuju da izraelska vojska prodire dublje u Gazu, navodi "Tajms of Izrael" napominjući da se tvrdnje Hamasa ne mogu potvrditi jer su ranije "optuživani da lažiraju izveštaje".

Izrael nije objavljivao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogo podataka o operaciji u gradu Gazi, sa ciljem da ne otkriva informacije o lokacijama trupa i taktici.

Hamas releases footage showing fighting in close quarters against Israeli forces. They appear to use tunnels to move between areas. pic.twitter.com/0xDS3q5KvS

— Joe Truzman (@JoeTruzman) November 4, 2023

Izraelske odbrambene snage (IDF) optužuju militantnu grupu Hamas za napad na trupe koje rade na otvaranju humanitarnog koridora za Palestince za evakuaciju sa severa Gaze na jug.

Ranije danas, portparol IDF koji govori arapski jezik, potpukovnik Avčaj Adrae, saopštio je da je između 13:00 i 16:00 časova put Salah a-Din bio otvoren za Palestince za evakuaciju u južni deo Gaze, preneo je "Tajms of Izrael".

IDF accuses Hamas of attacking troops working to open up a humanitarian corridor for Palestinians to evacuate from northern Gaza to its south.

Earlier today, the IDF’s Arabic-language spokesman Lt. Col. Avichay Adraee announced that between 13:00 - 16:00 the Salah a-Din road… pic.twitter.com/P13dTZEQgc

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 4, 2023

IDF je saopštila da je Hamas iskoristio situaciju i lansirao minobacače i protivtenkovske vođene rakete na trupe koje su radile na otvaranju puta.

Izraelske odbrambene snage su navele da je Hamas to učinio "kako bi sprečio otvaranje (puta) za kretanje stanovnika Pojasa Gaze".

U napadu nije povređen nijedan vojnik, saopštila je IDF. Izraelske snage su već optužile Hamas da pokušava da spreči Palestince da se evakuišu sa severa Gaze, gde vojska izvodi većinu vazdušnih napada i kopnenu ofanzivu koja je u toku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Veliki gubici, Izraelci se povlače iz severnog dela Gaze VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2023, 11:11

Izraelska vojska povukla se sinoć sa područja do kojih je došla u Pojasu Gaze usred žestokih borbi sa palestinskim borcima, prenosi agencija Anadolija...Kako se navodi, tokom okršaja je na desetine izraelskih vojnika poginulo ili povređeno...Do povlačenja je došlo nakon što je Izrael poslednjih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.