NOVI SKANDAL U BOSNI: Dodik otkrio šta su uradili Željko Komšić i Bisera Turković

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2022, 16:18

NOVI SKANDAL U BOSNI: Dodik otkrio šta su uradili Željko Komšić i Bisera Turković

Dodik je istakao da je da očigledno odnosi u BiH ostaju složeni i čini se da budu još teži i nerješivi.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su Željko Komšić i Bisera Turković izneli niz netačnih informacija u ime BiH, da je to njihovo i mišljenje njihovih političkih partija, da nisu usaglašeni na niovu BiH i samo doprinose još većem nerazumevanju u BiH.

Oni najviše doprinose tome da BiH ne može da funkiconiše, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dodik.

Dodik je istakao da je da očigledno odnosi u BiH ostaju složeni i čini se da budu još teži i nerešivi.

On je istakao da teritorijalni integritet BiH nije ugrožen, da su velikom pričom o ratu koju su širili po svetu pokušali da nametnu, jer žele da spreče legitimne poteze Republike Srpske.

On je naveo da Komšić i Šefik Džaferović ne prestaju da se svađaju sa okruženjem i da su doprineli blokadi.

- Prizivaju intervencinizam i povećano vojno prisustvo, sve to zbunjuje i sluđuje sve faktore u BiH - rekao je Dodik.

On je istakao da Komšić sigurno nije izvor informacija o objektivnom stanju u BiH.

Dodik je rekao da Republika Srpska očekuje da međunarodni faktor u BiH poštuje ustav BiH i da u tom pogledu poštuje Srpsku.

On je izjavio je da ne veruje u uspeh današnjih razgovora u Sarajevu hrvatskih i muslimanskih predstavnika o reformi izbornog zakonodavstva.

Dodik je naveo da blok oko SDA i dvojice muslimanskih članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića ne prestaje da iznose netačne podatke, te da forsiraju samo svoju politiku.

On je istakao da u takvom okruženju ne nazire bilo šta što bi moglo da vodi dijalogu.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu ukazao je na niz aktivnosti usmerenih protiv BiH kakva je predviđena Dejtonskim sporazumom, a to najčešće čine oni koji se kunu u BiH i pokušavaju da naprave predstavu da su oni jedini predstavnici BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.