NOVI SISTEM PREVOZA U BEOGRADU: Taksistima predstavljena studija, oni imali veliku zamerku

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 21:11

NOVI SISTEM PREVOZA U BEOGRADU: Taksistima predstavljena studija, oni imali veliku zamerku

Tek treba da bude odlučeno da il će biti usvojeno jedno, sva ili nijedno predloženo rešenje

Studija planiranje i projektovanje sistema taksi prevoza u Beogradu predstavljena je danas na Saobraćajnom fakultetu predstavnicima taksi preduzetnika, taksi udruženja i taksi centara, uz prisustvo pomoćnika ministra saobraćaja Milana Petrovića i sekretara Sekretarijata za javni prevoz Jovice Vasiljevića.

Taksisti su po prvi put imali priliku da se upoznaju sa rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << studije, ali i da daju svoje komentare. Najveća zamerka bila je što su za rezultate čuli iz medija, pa su saglasni da će argumentovano moći da raspravljaju tek kada iščitaju celu studiju od 700 i više strana.

Vasiljević je kazao da je Sekretarijat prihvatio studiju, ali da će videti hoće li usvojiti jedno, sva ili nijedno predloženo rešenje. Napominje da studija daje rešenje za buduće razgovore sa taksistima.

Tim koji je predvodio profesor dr Slaven Tica, šef katedre za drumski i gradski transport, podsetio je prisutne da taksi sistem pruža celodnevnu uslugu i da je to vid javnog prevoza.

- Grad je doneo odluku da kao vlasnik tržišta traži rešenja za sistem, vodeći računa o održivosti postojećih prevoznika! Problema je mnogo, ali su rešivi. Imamo naredne četiri godine da uredimo sistem, a Saobraćajni fakultet i ovaj tim biće uz vas u tom procesu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.