NOVI ŠEF DRŽAVE VAN DER BELEN PORUČIO: Biću predsednik svih građana Austrije

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2022, 21:11

NOVI ŠEF DRŽAVE VAN DER BELEN PORUČIO: Biću predsednik svih građana Austrije

Valter Rozenkranc priznao poraz

Aktuelni i budući predsednik Austrije Aleksander van der Belen zahvalio je večeras građanima i obećao da će pažljivo da se ophodi dobijenim poverenjem na današnjim izborima, te da će biti predsednik svih građana.

Prvi preliminarni rezultati predsedničkih izbora u Austriji pokazali su da je Van der Belen pobedio u prvom izbornom krugu. On je građanima obratio video porukom na društvenim mrežama zahvalio im >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i poručio da je današnji dan "najveći praznik demokratije".

- Nebitno da li ste glas dali meni ili nekom drugom od kandidata radiću u korist svih građana Austrije - poručio je Van der Belen. On je ujedno pozvao "sve konstruktivne snage na zajednički rad".

- Zadaci koji su pred nama su veliki i potrebno je jedinstvo da bih ih savladali - istakao je Van der Belen.

Drugoplasirani na ovim izborima, kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO), Valter Rozenkranc priznao je poraz i čestitao Van der Belenu. On je kazao da je izuzetno zadovoljan svojim rezultatom, i pored pobede Van der Belena u prvom krugu izbora.

- Iako nismo ostvarili prvobitni cilj, a to je drugi krug izbora, nalazimo se na drugom mestu, i uz to smo dobili više nego što su prognozirala sva istraživanja javnog mnjenja - rekao je Rozenkranc agnciji APA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.