NOVI RAT NA POMOLU?! Bajden će večeras ODOBRITI AKCIJU prema Iranu, mediji izneli tvrdnje koje LEDE KRV U ŽILAMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2024, 14:36

NOVI RAT NA POMOLU?! Bajden će večeras ODOBRITI AKCIJU prema Iranu, mediji izneli tvrdnje koje LEDE KRV U ŽILAMA!

Odnosi Irana i SAD-a odavno su na ivici, a sada bi moglo da dođe do ozbiljne eskalacije.

Pentagon će vrhovnom komandantu dati niz opcija, ali posledice su daleko od izvesnih i mogle bi da izazovu širi rat, piše "Skaj Njuz".

Predsednik Džo Bajden će već večeras odobriti vojnu akciju SAD na Bliskom istoku. To će verovatno biti jedna od najvažnijih odluka u njegovom mandatu. U pitanju je kredibilitet američkog "odvraćanja" i očuvanje stabilnost regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bliskog istoka i zato Vašington mora da reaguje, dodaje se u tekstu.

Podsećamo čitaoce da je svemu prethodio napad militantne grupe koja se povezuje sa Iranom na američku bazu u Jordanu. Tom prilikom su poginula tri vojnika Sjedinjenih Država, a ranjeno ih je preko 30. 

Zvanični Iran se ogradio od događaja, ali to saopštenje Teherana nije smirilo anti-iranske strasti u Vašingtonu.

Ako se Bajden odluči na neki scenario napada na grupe povezane sa Iranom, ili pak sam Iran, to će biti drugo direktno vojno uključivanje Sjedinjenih Država u Rat na Bliskom istoku, koji je počeo 7. oktobra prošle godine. 

Pre toga velika koalicija Amerike i saveznika izvela je napade na jemenske pobunjenike Hute.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.