NOVI PORAZ AMERIČKE POLITIKE: HAMAS ODBIO TRAMPOV PLAN ZA BLISKI ISTOK! Abas najavio hitan sastanak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PORAZ AMERIČKE POLITIKE: HAMAS ODBIO TRAMPOV PLAN ZA BLISKI ISTOK! Abas najavio hitan sastanak!

Mirovni plan propao?

Palestinski pokret Hamas podržao je danas palestinskog predsednika Mahmuda Abasa i njegovu odluku da odbaci plan predsednika SAD Donalda Trampa za Bliski istok.

Lider Hamasa Ismail Hanijeh rekao je da ta grupa, koja je na vlasti u pojasu Gaze, podržava Abasovu "čvrstu poziciju" i odbacuje mirovni plan Bele kuće.

Hanijeh je pozvao palestinske frakcije da ostave svoje nesuglasice po strani i ujedine se protiv Trampovog plana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Abas je najavio hitan sastanak na Zapadnoj obali, nakon objavljivanja Trampovog plana na koji je pozvao predstavnike Hamasa.

Trampov plan za Bliski istok poziva na stvaranje palestinske države s prestonicom u istočnom Jerusalimu, ali se od Palestinaca zahteva da prihvate uslove koje prethodno nisu bili spremni da razmotre, kao što su jevrejska naselja na Zapadnoj obali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Abas: Palestinci nisu na prodaju

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2020

RAMALAH - Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je danas da mirovni plan predsjednika SAD Donalda Trampa za Bliski istok predstavlja "zavjeru", kao i da je i njemu i izraelskom premijeru poručio da Palestinci i njihova prava "nisu na prodaju".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.