Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 21:41

NOVI OBRT - SVE OČI UPRTE U OVOG DŽONIĆEVOG SINA! Klonuo duhom, drugi se stoički drži

Istražitelji su nakon hapšenja bivšeg vatrogasca Gorana Džonića, ali i njegovih sinova, uzeli telefone i odeću Stefana Džonića i odneli ih na veštačenje, otkriva izvor.

Da podsetimo, Goran Džonić uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju. Tela je bacio u jamu i zapalio, a kasnije je u ataru sela Tešica spalio i njihov "folksvagen pasat". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Uhapšen je tri nedelje kasnije, a prilikom hapšenja u zločin je umešao svoje sinove Stefana i Milana, kao i meštane Moravca, braću Kostadina i Aleksandra Miloševića.

- Goran Džonić je posle zločina, kako se sumnja, novac koji je uzeo od Đokića spakovao u usisivač i zakopao ga na imanju svog sina Stefana pod jednom šljivom, a kasnije je pretragom u garaži pronađena kutija sa još novca. On je u priču umešao sinove, koji su uhapšeni - priča izvor.

- Istražitelji su nakon hapšenja od Stefana Džonića oduzeli telefone, a u prisustvu njegove majke Suzane navodno su uzeli i njegovu odeću, koju su poslali na DNK analizu, kako bi se utvrdilo da li on ima veze sa zločinom u Moravcu - objašnjava izvor upućen u istragu koja se vodi zbog trostrukog ubistva kod Aleksinca.

Prao ruke posle ubistva?

Goran Džonić, kako je već pisano, osim što je zakopao novac na Stefanovom imanju, posle zločina je, kako se sumnja, otišao u kuću svog sina u Moravcu, gde je u kupatilu oprao krv sa sebe. Prema rečima izvora, istražitelji su u kući Stefana Džonića pronašli tragove koji ukazuju na to da je osumnjičeni boravio tu.

- U kupatilu su navodno pronađeni određeni tragovi, koji ukazuju na to da je osumnjičeni posle masakra bio tamo. Tragovi su poslati na veštačenje, a sumnja se da je Goran u sinovljevom kupatilu prao tragove krvi s ruku i kože, koji su prilikom ubistva i paljenja tela ostali na njemu - objašnjava izvor.

Posebnu sumnju da se nešto desilo u kupatilu bacila je izjava Suzane Džonić, Goranove supruge, koja je u tužilaštvu tvrdila da se ovaj objekat ne koristi.

- Goran je rekao da se kupatilo koristi, dok je njegova žena dala sasvim suprotan odgovor. Rekla je da to kupatilo nije u funkciji. Tužilac ih nije bez razloga pitao za to kupatilo. Verovatno su u njemu nađeni tragovi koji imaju veze sa zločinom - kaže izvor.

Kako objašnjava, odeća drugog sina Milana, koji je vatrogasac kao i otac, nije oduzeta.

- Veruje se da Stefana podrobnije ispituju i proveravaju jer je novac ipak pronađen u njegovoj kući. On je kobne noći, kako je sam ispričao, a potvrdile su i njegove kolege iz Vojske Srbije, bio na terenu u Kopnenoj zoni bezbednosti. Njegov brat je, prema tvrdnjama kolega, istu noć proveo u vatrogasnoj jedinici u kojoj je zaposlen - navodi sagovornik iz istrage i dodaje:

- Ipak, istražitelji ne žele ništa da prepuste slučaju, pa se sve ove stvari detaljno analiziraju. Koliko je za sada poznato, forenzička veštačenja se vrše i u Nišu, ali i u Beogradu.

Braća Džonić nalaze se u pritvoru u niškom zatvoru.

- Oni se od hapšenja, krajem oktobra, nisu sreli nijednom, kako već nalažu pravila. Ipak, svakodnevno se kod stražara raspituju jedan za drugog, a u pritvorskoj jedinici posećuje ih majka Suzana. Milan je klonuo duhom, dok se Stefan stoički drži - navodi izvor i podseća da je mladićima porodica odmah angažovala advokata Filipa Domazeta, dok Gorana Džonića i dalje brani advokat po službenoj dužnosti.

- Porodica je uverena u njihovu nevinost, a čak je i Goran Džonić, zbog koga se nalaze u pritvoru, promenio ploču i molio da ih puste na slobodu jer oni nisu umešani u zločin. Verovatno je čuo da su sinovi bili kivni na njega, mada i sami mladići ne veruju da je njihov otac sam ubio Đokiće - objašnjava izvor iz istrage.

Iza rešetaka

Goranu Džoniću, njegovim sinovima, ali i braći Kostadinu i Aleksandru Miloševiću produžen je pritvor, u kome se nalaze već više od mesec dana.

- Iako za sada sve upućuje na to da je Džonić sam ubio svoje rođake Đokiće, njegovi sinovi i braća Jojke, uprkos alibiju, verovatno će ostati u pritvoru sve dok se ne završe apsolutno sva veštačenja u ovom predmetu - otkriva izvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.