NOVI NAPAD NA AMERIČKU BAZU U IRAKU: Pogodilo ih pet KAĆUŠA, čeka se potvrda o broju žrtava!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI NAPAD NA AMERIČKU BAZU U IRAKU: Pogodilo ih pet "KAĆUŠA", čeka se potvrda o broju žrtava!

U iračkoj bazi se nalaze i američki vojnici.

Iračka vojna baza "Tadži", koja se nalazi severno pored Bagdada, bila je meta raketnog napada, javila je televizija "Hadas".

Izvor iz iračkih snaga bezbednosti rekao je da je najmanje 5 raketa "Kaćuša" sovjetske proizvodnje pogodilo vojnu bazu.

Prema lokalnoj policiji, kako navodi AFP, najmanje jedna raketa pala je u blizini kampa Taji. Nema izveštaja o žrtvama. U drugom izveštaju, Alsumaria Njuz, pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se na izvor, kaže da je pet raketa palo u blizini baze. Lokalni mediji navode da su najmanje tri osobe povređene. Kontradiktorni izveštaji navode da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Iračka vojska je u izjavi potvrdila da je meta napada bila vojna baza u kojoj je raspoređeno američko osoblje.

Podsetimo, 12. januara u napadu na aviobazu "Balad", severno od Bagdada, ranjena su četiri iračka vojnika.

Situacija na Bliskom istoku je eskalirala nakon ubistva komandanta elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara Islamske revolucije general Kasema Sulejmanija, prilikom napada američkih snaga na aerodrom u Bagdadu.

Iran je na ubistvo svog čuvenog generala odgovorio raketnim napadom na dve američke vojne baze u Iraku, u kojem je poginulo oko 80 ljudi, ali među njima nije bilo američkih vojnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi raketni napad na bazu sa američkim vojnicima, ima povređenih

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2020, 00:06

Iračka vojska je u izjavi potvrdila da je meta napada bila vojna baza u kojoj je raspoređeno američko osoblje IRAČKA vojna baza „Tadži“, koja se nalazi severno pored Bagdada, bila je meta raketnog napada, javila je televizija „Hadas“.U iračkoj bazi se nalaze i američki...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.