NOVI JEZIVI DETALJI MASAKRA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Majka jedne od žrtava ispričala šta se dešavalo tokom krvavog pira

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 14:23

NOVI JEZIVI DETALJI MASAKRA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Majka jedne od žrtava ispričala šta se dešavalo tokom krvavog pira

Majka jedne od nastradalih učenika ispričala ša se desilo tokom krvavog pira.

Jedan nastavnik je tog dana sa sprata škole strčao dole, nakon što je čuo pucnjavu, mislio je da je neko upao sa strane, bar dvojica-trojica, to je tako zvučalo - rafalna paljba.

Jedna od žrtava masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je učenik škole ubio devet svojih drugova i radnika obezbeđenja Dragana V. bila je i jedna od učenica čija je majka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada progovorila za medije i otkrila nove detalje krvavog pira.

Majka je istakla da je i deci nastavnicima teško da nastave dalje, a izdvojila je i jedan herojski čin nastavnika kojeg nije imenovala, ali je naglasila da je bio priseban.

- Jedan nastavnik je tog dana sa sprata strčao dole, nakon što je čuo pucnjavu, mislio je da je neko upao sa strane, bar dvojica-trojica, to je tako zvučalo - rafalna paljba. Kad je video tela, vratio se na sprat i decu sproveo do izlaza, pa je ušao u odeljenje u kojem je pucano i vikao: "Ima li li živih?" - ispričala je za medije.

Kako kaže, još uvek ima nastavnika koji još nisu svesni šta se dogodilo, kao i da ima onih koji možda ne shvataju razmere ovog zločina. A razmere traume kod dece će se, kaže, tek videti.

Da podsetimo, maloletni ubica je kobnog 3. maja u 8.40 upao u školu sa pištoljem u rukama i sa vrata pucao na čuvara Dragana Vlahović koji je od zadobijenih povreda preminuo.

U holu škole je ubio još tri devojčice, među kojima i devojčicu čija je majka ispričala ove nove detalje.

Nakon tooga je upao u kabinet istorije koji se nalazio odmah do vrata i nastavio krvavi pohod. Tamo je ubio petoro učenika, a više ranio.

Deseta žrva podlegla je povredama nakon 12 dana borbe za život u kojoj su učestvovali lekari Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Juče je na groblju Lešće i ta žrtva sahranjena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.