NOVI HAOS U BELORUSIJI: Bačen molotovljev koktel na policijsko vozilo, policija otvorila vatru na građane

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 17:06

NOVI HAOS U BELORUSIJI: Bačen molotovljev koktel na policijsko vozilo, policija otvorila vatru na građane

Jedan od napadača je ranjen.

Policija u Brestu, na jugozapadu Belorusije, otvorila je danas vatru na naoružane građane koji su ih napali, saopštilo je belorusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Pucnjevi u vazduh nisu ih zaustavili. Da bi zaštitili život i zdravlje, policajci su otvorili vatru. Jedan od napadača je ranjen - navodi se u saopštenju.

Pored toga, neidentifikovana osoba bacila je molotovljev koktel na policijsko vozilo u području Bresta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U gradu Žodin, blizu Minska, automobil je naleteo na vojnika i pobegao sa mesta nesreće

- U proteklih nekoliko dana dogodilo se pet incidenata u kojima su automobili namerno udarali policajce - saopštilo je ministarstvo.

Pored toga, jutros je bilo pokušaja blokiranja javnog prevoza u Minsku i drugim velikim gradovima u Belorusiji.

Street fighters in Brest, Belarus have clearly been training. Please find a fighting style that works for you, thay is enjoyable for you, that makes you feel powerful. pic.twitter.com/bWEyJ9xdB6

— Vitalist International (@VitalistInt) August 11, 2020

Belorusija je održala predsedničke izbore 9. avgusta, a nakon što su objavljeni rezultati prema kojima je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio 80,08 odsto glasova, u Minsku i drugim gradovima rasplamsali su se masovni protesti, na kojima je došlo do sukoba sa policijom.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, nekoliko hiljada demonstranata je privedeno. Jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci neidentifikovanu eksplozivnu napravu na policajce, ali ona mu je eksplodirala u ruci.

Glavna rivalka Lukašenka Svetlana Tihanovska, koja je dobila 10,09 odsto glasova, pobegla je u Litvaniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.