NOVI GOSPODARI AVGANISTANA U VELIKOM PROBLEMU: Talibani izgubili 85 boraca za nedelju dana, ko ih to sada ubija?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 22:16

NOVI GOSPODARI AVGANISTANA U VELIKOM PROBLEMU: Talibani izgubili 85 boraca za nedelju dana, ko ih to sada ubija?!

Talibani imaju opasnog neprijatelja u dvorištu

Službene novine ISIS-a "Naba" objavile su 24. septembra sažetak nedavnih operacija terorističke grupe protiv talibana u Avganistanu. Prema "Nabi", ćelije ISIS-provincije Horasan (ISIS-K) izvele su ukupno 20 operacija protiv talibana između 18. i 22. septembra. Operacije su uključivale 15 napada eksplozivnim napravama, četiri ubistva i zasedu.

Najmanje 85 boraca talibana, koji su u avgustu preuzeli vlast u Avganistanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poginulo je ili ranjeno kao rezultat operacija ISIS-K. Štaviše, tri vozila grupe su uništena, a devet drugih oštećeno. Ćelije ISIS-K u Avganistanu svakodnevno izvode operacije protiv talibana, posebno u istočnoj provinciji Nangarhar.

These three dead bodies were found in PD6 in Jalalabad city today morning. Their hands were tied. killed with firing. It seems like they were killed last night.

Nangarhar province is full of violence. ISIS and the Taliban are attacking each other but civilians are also suffered. pic.twitter.com/jmFvgNW6mQ

— Anees Ur Rehman (@JournalistAnees) September 24, 2021

ISIS je 23. septembra saopštio da je šest boraca talibana ubijeno, a tri su ranjena u tri odvojena napada u Nangarharu. Dva napada su se dogodila u glavnom gradu provincije, Džalalabadu. Čini se da je grad prepun ćelijama terorističke grupe. Talibani ulažu ogromne napore da se suprotstave pobuni ISIS-a u Nangarharu. Međutim, metode grupe su u najmanju ruku upitne.

Nedavno su u predgrađu grada Džalalabada pronađena tela tri lokalna trgovca za koja se činilo da su pogubljeni. Zvaničnici talibanskih snaga bezbednosti tvrdili su da su muškarci pripadnici ISIS-K koji su ubijeni tokom operacije. Dana 24. septembra, nekoliko tela pronađeno je u blizini grada Džalalabada.  Tela su pripadala trojici muškaraca za koje se takođe činilo da su pogubljeni.

Talibani još nisu komentarisali incident. Čini se da se pobuna ISIS-K u Nangarharu pojačava. Teroristička grupa bi uskoro mogla da zauzme neke delove provincije. To bi bio ozbiljan izazov za talibane, koji se bore da steknu međunarodno priznanje.

Više informacija o dešavanjima u Avganistanu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.