NOVI GAF AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Bajden nazvao Juliju Navaljnu POGREŠNIM imenom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 11:07

NOVI GAF AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Bajden nazvao Juliju Navaljnu POGREŠNIM imenom (VIDEO)

Šef Bele kuće u novembru puni 82 godine

Američki predsednik Džo Bajden pogrešio je tokom razgovora sa novinarima ime udovice ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Bajden se u četvrtak u Кaliforniji sastao sa udovicom i ćerkom pokojnog ruskog aktiviste Julijom i Darijom Navaljnom.

- Imao sam čast da se sretnem sa ženom i ćerkom Alekseja Navaljnog, koji je bio čovek neverovatne hrabrosti, a neverovatno je kako se njegova žena i ćerka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na to ugledaju - rekao je Bajden (81) novinarima u San Francisku.

Američki lider je najavio nove sankcije protiv Rusije.

- Objavićemo u petak nove sankcije protiv (ruskog predsednika Vladimira) Putina koji je odgovoran za njegovu smrt. Jasna mi je da će Jolanda nastaviti borbu koju je njen suprug vodio. Tako da ne odustajemo - naveo je Bajden.

Bela kuća, navodi Njujork post, nije odmah komentarisala činjenicu da je Bajden opet pobrkao imena.

Bajden inače traži reizbor u novembru uprkos anketama koje pokazuju da čak 86 odsto građana, prema anketi ABC/Ipsosa, veruje da je prestar da bi služio još jedan četvorogodišnji mandat.

Julija Navaljna, koja je inače ekonomistkinja, smatra se mogućim naslednikom supruga kao najvećeg protivnika režima u Rusiji. Daša Navaljna je student na Univerzitetu Stanford.

Bela kuća je nakon sastanka izjavila da je Bajden supruzi i ćerci preminulog opozicionara izrazio svoje "iskreno saučešće" zbog gubitka.

- Bajden je takođe izrazio svoje divljenje izuzetnoj hrabrosti Navaljnog i njegovom nasleđu u borbi protiv korupcije i za slobodnu i demokratsku Rusiju u kojoj se vladavina zakona podjednako primenjuje na sve - navodi se u saopštenju.

Bela kuća će objaviti novi paket sankcija Rusiji kao odgovor na smrt Navaljnog i invaziju na Ukrajinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.