NOVI DETALJI UŽASA U AMERICI: Otkriven IDENTITET napadača, pre stravičnog događaja poslao JEZIVU poruku na društvenim mrežama (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 20:11

NOVI DETALJI UŽASA U AMERICI: Otkriven IDENTITET napadača, pre stravičnog događaja poslao JEZIVU poruku na društvenim mrežama (FOTO/VIDEO)

Šerif je na konferenciji za medije saopštio nove infomarcije

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a nekoliko je ranjeno u današnjoj pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Periju, u američkoj državi Ajovi, javljaju američki mediji.

Kako navodi televizija En-Bi-SI (NBC), pozivajući se na više policijskih izvora, naoružani napadač je preminuo od prostrelne rane koju je sam sebi naneo.

U pucnjavi su povređena još tri lica, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su dva učenika i jedan službenik škole. Detalji njihovih povreda nisu odmah dostupni.

URGENT:-🚨--Shooter at Perry high school in Iowa is dead from a self-inflicted gunshot wound, law enforcement officials say. At least three people were injured, including two students.#Perry #Iowa #MassShooting #USAShooting #JUSTIN #PerryHighSchool #BREAKING_NEWS pic.twitter.com/5jW3pQK3mn

— EUROPE CENTRAL (@europecentrral) January 4, 2024

Osumnjičeni napadač je identifikovan, izjavio je na pres konferenciji šerif okruga Dalas, Adam Infanti, ali je odbio da saopšti više detalja.

Kako je naveo, pucnjava je prijavljena jutros oko 7:37 po lokalnom vremenu, pre početka prvog školskog dana posle zimskog raspusta za učenike srednje škole u Periju, koju pohađa oko 1.785 učenika.

Infanti je novinarima rekao da je jedan policajac reagovao sedam minuta kasnije i zatekao osobe koje su zadobile rane iz vatrenog oružja, ne navodeći o kome je reč.

- Srećom, u zgradi je bilo vrlo malo učenika i nastavnika, što je, po mom mišljenju, doprinelo dobrom ishodu u tom smislu - rekao je on na brifingu za novinare.

Šerif je dodao da više nema opasnosti po građane i da policija sada radi na tome da se shvati šta se dogodilo.

Prema navodima zvaničnika okruga Dalas, mesto zločina je trenutno obezbeđeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poznate nove informacije: Napadač iz Ajove godinama maltretiran, među ranjenima i direktor škole FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:51

Vlasti u Ajovi identifikovali su napadača koji je juče vatrenim oružjem u srednjoj školi "Peri" ubio jednu, a ranio pet osoba...Tinejdžer naoružan sačmarom i pištoljem ubio je učenika šestog razreda i ranio uključujući četvoro učenika i jednog zaposlenog, saopštile su vlasti...Istražitelji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.