NOVI DETALJI UŽASA NA VRAČARU: Nakon godinu dana pakla osmogodišnji dečak sam prijavio očuha policiji - majka sve vreme ćutala

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 07:23

NOVI DETALJI UŽASA NA VRAČARU: Nakon godinu dana pakla osmogodišnji dečak sam prijavio očuha policiji - majka sve vreme ćutala

Kako se sumnja, a šta stoji i u krivičnoj prijavi policijske stanice Vračar, osumnjičeni Mirsad M. dečaka je tukao u iznamljenom stanu na teritoriji Vračara, u kom je vanbračno živeo sa mališanovom majkom.

Mirsad M. (24) uhapšen je zbog sumnje da je brutalno prethodnih godinu dana tukao svog pastorka, dečaka L.M. (8). Pored njega uhapšena je dečakova majka Katarina M. zbog sumnje da je maltretiranje dopustila.

Kako se saznaje, ovaj jezivi slučaj nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u porodici prijavio je hrabri dečak, koji je ispričao drugu šta mu očuh radi i kroz šta prolazi poslednjih godinu dana. Zajedno, mališani su otišli u policiju gde su ispričali šta se događa.

Odnos ove porodice bio je sve samo ne idiličan, o čemu svedoče i tvrdnje dečaka da ga je očuh u periodu od maja 2020. godina više puta tukao, svaki put iz čista mira. Prema opisu povreda, ustanovljeno je da je dečak zadobio teške telesne povrede. Da slučaj bude još jeziviji, sumnja se da je Katarina M., dečakova majka, maltretiranje svog sina samo nemo posmatrala. Štaviše, kako se navodi u krivičnoj prijavi, kada bi videla da mališan plače nakon zlostavljanja od strane Mirsada govorila bi mu da prestane da plače. Godinu dana mališan je trpeo nasilje, bez da se ikome žali i prijavljuje.

Međutim, u utorak 15. juna, nasilje je eskaliralo, nakon čega je dete od osam godina skupilo hrabrosti i sa drugom nasilje prijavilo. Prema navodima krivične prijave koja je od strane policije podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Mirsad M. je u Ulici Hadži Ruvimova, napao mališana tako što ga je rukama oborio na pod, a potom uhvatio za kragnu majice i tako ga podigao sa zemlje.

- On mu je naneo telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice - navodi se u saopštenju tužilaštva koje je pokrenulo istragu.

Majka dečaka i ovaj put je bila prisutna i sve je samo nemo posmatrala, bez da na bilo koji način pomogne svom sinu, zaštiti ga i skloni od pomahnitalog očuha.

- Ona se sa osumnjičenim udaljila sa lica mesta, ostavivši maloletnog oštećenog da plače čime su se u njenim radnjama stekla obeležja krivičnog dela Nepružanje pomoći iz čl. 127 KZ - navodi Prvo osnovno tužilaštvo.

Istog dana, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni očuh i majka uhapšeni su i određeno im je zadržavanje do 48 sati. Mirsadu M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici, a osumnjičenoj Katarini M. zbog krivičnog dela Nepružanje pomoći i krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Juče, oboje su saslušani u prostorijama Prvog osnonvog javnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. B.Bogosav

Inače, pored krivičnog dela nepružanje pomoći osumnjičenoj Katarini M. je stavljeno na teret i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim Mirsadom M. napustila stan u kom je živela sa svojim tada sedmogodišnjim sinom i svojom majkom.

- Ona je tada prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o njemu prepustila svojoj majci, koja usled starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta - navode u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.