NOVI DETALJI PUCNJAVE U HJUSTONU: Rafali u direktnom prenosu prekinuli voditelja, IMA VIŠE OD JEDNOG NAPADAČA? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 01:54

NOVI DETALJI PUCNJAVE U HJUSTONU: Rafali u direktnom prenosu prekinuli voditelja, IMA VIŠE OD JEDNOG NAPADAČA? (VIDEO)

Evakuacija je u toku.

Danas je došlo do pucnjave u Lejkvud crkvi u Hjustonu, dok je jedna televizija slučajno snimila početak pucnjave, ali i paniku koja se proširila među okupljenima kada su odjeknuli rafali.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, služba na španskom jeziku je krenula oko 14 časova (po lokalnom vremenu) u crkvi Lejkvud pastora Džoela Ostina u navedenom gradu, prilikom čega je jedan televizijski kanal imao uključenje uživo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kako se vidi na snimku, voditelj je prekinut u pola rečenice kada je krenula pucnjava, a kada je pokušao da nastavi gde je stao, vernici iza njega su počeli da vrište i beže.

 Program je nakon toga prekinut, dok je evakuacija nastavljena.

The shooting at Joel Osteen’s Lakewood Church today…. A good guy with a gun stopped a bad guy today. Praying for the families involved. pic.twitter.com/ZFzSe5dA9E

— James Owen (@realjamesowen1) February 11, 2024

- Cela crkva je počela da se moli i proglašava Isusovo ime. Pomislila sam 'Ovo je možda poslednji put da se molim, da slavim Isusovo ime, pa ću to i da uradim - izjavila je za medije svedok, koja je u trenutku pucnjave bila u crkvenom horu.

Joel Osteen’s Lakewood Church, Harris County, Houston, Texas: 86% of Americans think mass shootings are bad. #2a / #2ndAmendment Don’t worry, the @NRA promises "guns don't kill. Only people kill." Per their own bizarre logic, no one needs guns. #Jesus #God pic.twitter.com/gGDNJ5U5MS

— Andy Fox 🌊 (@factandrumor) February 11, 2024

 Podsećamo, portparolka vatrogasne službe Marti Blek potvrdila je da vatrogasna služba reaguje na pucnjavu u crkvi Lejkvud, do kog je došlo oko 14 časova (po lokalnom vremenu). Na slikama i video snimcima ispred crkve vide se policijski automobili i vozila hitne pomoći.

Tamošnji mediji prenose da policijske snage na terenu viču na ljude da se sklone i pomere iz prostora u okolini crkve, dok se evakuacija nastavlja.

- Porodice čekaju da se spoje ponovo. Policija viče na ljude da se kreću, da ne staju i da se udalje od zgrade. Deca se drže za ruke, imaju kartice sa imenima na sebi, vidimo da ih roditelji čekaju - navela je reporterka sa lica mesta.

 Trenutno nije poznato da li ima povređenih, dok nema ni zvanične potvrde ko je napadač.

Takođe, pojavile su se informacije da je bilo više od jednog napadača.

Active shooting currently in Houston, Texas at Lakewood Church.

No injuries reported.

Police say the shooter is down but urge people to keep clear of the area.

It seems police have done a stellar job responding to this crisis. pic.twitter.com/IbVO3Gtfrn

— Paul A. Szypula 🇺🇸 (@Bubblebathgirl) February 11, 2024

- Posle drugog pucnja, svi su počeli da beže. Trčala sam sa svojom decom... mojom porodicom - izjavila je svedok Marija iz Kolumbije za "En-Bi-Si".

 Šerif Ed Gonzales je rekao da su nadležni upucali jednog od napadača, prenosi "Ej-Bi-Si Čikago".

Nejasno je da li je neko priveden.

Correction: shooter is down. But it does not appear that @HCSOTexas deputies fired shots; other agencies fired. We continue to assist in a methodical/thorough search of the complex.

Media partner staging area: Richmond @ Timmons. #HouNews https://t.co/8eJ3EZTBx0

— Ed Gonzalez (@SheriffEd_HCSO) February 11, 2024

 Crkvu Lejkvud predvodi Džoel Ostin i njegova supruga i Viktorija Ostin. Džoel Ostin je jedan od najbogatijih i najpopularnijih pastora i propovednika evangelizma u SAD, navodi "Rojters".

Izvor: Srbija Danas/Kanal3/Blic/Marija Sušić/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.