NOVI DETALJI O MISTERIOZNIM POŽARIMA U PRIJEPOLJU: U toku je prikupljanje dokaza, Kosa i dalje u pritvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 10:52

NOVI DETALJI O MISTERIOZNIM POŽARIMA U PRIJEPOLJU: U toku je prikupljanje dokaza, Kosa i dalje u pritvoru

U selu Suvodo kod Prijepolja prava pometnja nastala je kada se u roku od dva meseca javilo više misterioznih požara.

Protiv Kose Tomašević (57) iz sela Suvodo, za koju se sumnjalo da je povezana sa više neobičnih požara na sopstvenoj, ali i drugim kućama u ovom mestu, a koja je sredinom prošlog meseca privedena, podneta je krivična prijava za tri počinjena dela.

Kako su kazali iz OJT u Prijepolju, Odeljenja u Priboju, 16. maja podneta je krivična prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "zbog osnova sumnje da je izvršila tri krivična dela Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika".

- Postupajući po gore navednoj prijavi, pred ovim tužilaštvom, u toku je sprovođenje dokaznih radnji, kojim rukovodi Javni tužilac - kazali su.

U selu Suvodo kod Prijepolja prava pometnja nastala je kada se u roku od dva meseca javilo više misterioznih požara, a pravi šok usledio je kada je uhapšena Kosa Tomašević, čiji suprug Zoran i meštani su verovali da ona nije piromanka. Čak su govorili i da se ona "na obraz" zadužila kako bi promenila sve izgorele instalacije.

Osim njene kuće, gorele su i kuće njenog brata i rođaka. Priključnice i kućni aparati goreli su i kada je napon u kući bio isključen.

- U odnosu na pitanja koja se odnose na lične podatke dece, nismo u mogućnosti da damo takve podatke, s obzirom da su isti zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i Porodičnim zakonom, koji isključuje javnost iz porodičnih odnosa - dodali su u Ministarstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.