NOVI DETALJI HORORA U BANJI! Da li je nemar radnika zauvek zavio porodicu malog Stefana u crno?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2023, 13:32

NOVI DETALJI HORORA U BANJI! Da li je nemar radnika zauvek zavio porodicu malog Stefana u crno?

Posetioci termalnih bazena potvrdili su da je više puta sa razglasa išlo upozorenje kupačima da napuste bazene, jer je kraj radnog vremena.

Stefan (8) tragično je stradao juče u poznatoj banji nadomak Rima, kada ga je pumpa usisala u odvod bazena, koji nije imao rešetku.

Tragedija se odigrala naočigled brojnih posetilaca banje, neposredno pre nego što će svi napustiti kompleks koji je juče trebalo da radi do 18.30 časova.

Uoči tragedije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa razglasa je išao apel da kupači napuste banjske bazene, jer se približava kraj radnog vremena. I mali Stefan, koji je bio u vodi izašao je napolje ali je, prema rečima očevidaca, upao ponovo u vodu.

Baš u tom trenutku uključile su se pumpe koje se koriste u procesu čišćenja, te je na jednom od tri bazena voda naglo krenula ka odvodu, povukavši sa sobom i dečaka.

Uznemireni posetioci skočili su mališanu u pomoć, rizikujući da i sami budu povučeni na dno, ali nisu uspeli da ga dohvate. Bacali su i kanape, ali bez uspeha. Jak pritisak je dete usisao u sam odvod, odakle su ga potom satima izvlačili ronioci i vatrogasci.

U pitanju je dete bračnog para poreklom iz Rusije, koji živi i radi u Kretoneu, a roditelji su bili sa Stefanom na bazenima u trenutku tragedije.

Nakon dvosatne akcije izvlačenja, vatrogasci su samo mogli da predaju beživotno telo dečaka ocu i majci, koji su u stanju šoka.

Sada ostaje da se utvrdi da li su radnici, koji rade na održavanju, uključili pumpe ne proveravajući da li su svi posetioci izašli iz vode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.