NOVI DETALJI HOROR DRAME NA MORU U CRNOJ GORI: Malo je falilo da svi izginu, spasioci opisali zastrašujuću scenu! Imali su MNOGO SREĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 15:53

NOVI DETALJI HOROR DRAME NA MORU U CRNOJ GORI: Malo je falilo da svi izginu, spasioci opisali zastrašujuću scenu! Imali su MNOGO SREĆE!

Kako kažu, akcija spašavanja počela je odmah...

Članovi Gorske službe spašavanja Srbije i iskusni pomorci, spasili su u četvrtak šest osoba sa glisera "Barakuda", koje su na putu ka Plavoj špilji iznenadili visoki talasi.

Pukom srećom izbegnuta je tragedija kod Luštice, jer i jedrilica koja je spašavala turiste sa potonulog glisera udarila u podvodne stene i u jednom trenutku su i spasioci bili ugroženi. 

Radanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za portal RTCG kaže da su naišli u trenutku kada je uzburkano more kod rta Veslo počelo da puni korito glisera i kada je bilo izvesno da će potonuti. Akcija spašavanja, kaže, počela je odmah...

Od devet osoba, koje su se našle u uzburkanom moru, oni su spasili šest, dok je preostalo troje spasio drugi brod.

- Izrazito jak maestral, snage do 25 čvorova iznenada je podigao visoke talase, nosio je putnike ka stenama i otežavao je akciju spasavanja. Pukom srećom je izbegnuta tragedija većih razmera kada je Nemanjina jedrilica prilikom prikupljanja brodolomaca iz mora u jednom momentu listom kormila udarila podvodne stene. Udarac nije onesposobio upravljački sistem, te je akcija spasavanja uspešno okončana - ispričao je član GSS.

Akcija je trajala 15-ak minuta, budući da se, kako kaže, moralo brzo reagovati. Ističe da su svi putnici imali propisane prsluke za spašavanje, a skiper glisera je poslednji napustio svoje već polupotonulo plovilo.

- More nas uči da budemo ponizni pred veličanstvenom silom prirode - ističe on. "Barakuda" je registrovan na kapacitet od 11 putnika i inače saobraća do Plave špilje. Nakon incidenta, gliser je drugo plovilo teglilo do luke u Zelenici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Gliser počeo da tone, morali smo brzo da reagujemo“: Kako su članovi Gorske službe spasili devetoro turista u Crnoj Gori

Izvor: Danas, 28.Jul.2023

Dvojica pripadnika srpske Gorske službe sprečila su u četvrtak tragediju na crnogorskom primorju kada su, slučajno jedreći pored Plave špilje, spasili devetoro stranih turista iz glisera koga su oluja i visoki talasi potopili.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.