NOVE MERE U CRNOJ GORI! Evo šta će građani posebno morati da poštuju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 18:48

NOVE MERE U CRNOJ GORI! Evo šta će građani posebno morati da poštuju

- Opadajući trend registrovan je u nizu opština i ako se nastavi ovom dinamikom za očekivati je da će do popuštanja mera doći tokom sledećeg vikenda - saopšteno je iz IJZ

U Nikšiću će i u narednih dana 14 dana važiti mjera zabrane napuštanja objekata stanovanja od 22 časa do pet sati ujutro, kao i zabrana rada ugostiteljskih objekata i kućne posete.

Institut za javno zdravlje danas je objavio listu kumulativne incidencije COVID-19 za lokalne samouprave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u periodu od 19. septembra. do 2. oktobra u 24 časa.

Kako je saopšteno iz IJZ, u skladu sa trenutnim opštinskim stopama incidencije do pooštravanja mjera u narednih 14 dana doći će u opštini Cetinje u kojoj je kumulativna 14-o dnevna incidencija porasla sa 348,2 na 492,29 na 100.000 stanovnika.

Tako će na Cetinju od ponedjeljka biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata, a uz važeće epidemiološke mere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dve osobe. Takođe obavezno je striktno poštovanje razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

- Opadajući trend registrovan je u nizu opština i ako se nastavi ovom dinamikom za očekivati je da će do popuštanja mera doći tokom sledećeg vikenda - saopšteno je iz IJZ.

Ako se nastavi ovakav opadajući trend od 12. oktobra u Beranama i Andrijevici mogla bi se ukinuti zabrana izlaska iz objekata stanovanja od 22 časa do pet sati ujutro. Takođe u Andrijevici bi se ukinula i zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.