NOVE MERE I DANAS NA SNAZI: A šta se to od sutra menja za građane Srbije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 08:12

NOVE MERE I DANAS NA SNAZI: A šta se to od sutra menja za građane Srbije?

Podsetimo, u poslednja 24 časa broj novoobolelih iznosi 3.519, preminulo 17 lica

Do sutra u 6.00 ujutru primenjuju se nove, vikend mere Kriznog štaba, prema kojima su u Srbiji zatvoreni svi ugostiteljski objekti kao i sve prodavnice, osim prodavnica prehrambene delatnosti.

Mogu da rade pijace i prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta mogu da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez prisustva publike.

Delatnost dostave hrane moguća je 24 sata dnevno, ali šalter prodaja hrane i pića zabranjena je na teritoriji cele Srbije do sutra ujutru.

Mogu da rade privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Učenici srednjih škola će od sutra preći će na onlajn nastavu, saopšteno je iz Vlade Srbije, koja je u petak usvojila nove mere.

.

Testirano je 13.087 lica.

Na respiratorima trenutno se nalazi 169 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.