NOVE IZMENE U SAOBRAĆAJU: Zbog Beogradskih dana porodice zatvara se OVA zona - kompletan spisak svih promenjenih trasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 10:03

NOVE IZMENE U SAOBRAĆAJU: Zbog "Beogradskih dana porodice" zatvara se OVA zona - kompletan spisak svih promenjenih trasa

Izmene u saobraćaju zbog "Beogradskih dana porodice".

Manifestacija "Beogradski dani porodice" održaće se ovog vikenda, 24. i 25. juna, na prostoru od Terazijske česme do Kalemegdana, uz različite programe za sve generacije i u okviru čak 15 tematskih zona.

S obzirom na to da ceo centar postaje pešačka zona sa puno besplatnih programa na ulicama grada, brojne linije gradskog prevoza menjanju trasu, a neke izmene kreću već večeras, u petak.

- U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << petak od 22 časa zatvaramo i Ulicu kralja Milana, izmeštamo linije gradskog prevoza, a sve ulice koje će biti zatvorene ostaće na raspolaganju pešacima. Velika pešačka zona nalaziće se na prostoru Ulice kralja Milana, Terazija, Trga republike i u delu Vasine ulice. Kada na sve to dodamo Park vojvode Vuka, park na Studentskom trgu i Kalemegdanski park, dobijamo zaista ogroman prostor koji će biti prepun sadržaja za sve uzraste - rekao je Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Prema njegovim rečima, ova zona biće zatvorena u kontinuitetu do ranih jutarnjih časova u ponedeljak.

- Do ponedeljka u 4 sata ujutru biće uklonjeni svi sadržaji sa saobraćajnica, koje će nakon toga biti puštene u saobraćaj. Ukupno 14 linija gradskog prevoza menja redovne trase, a isto važi i za 20 noćnih linija. Apelujem na sugrađane da poštuju saobraćajnu signalizaciju i slušaju savete 150 redara koji će biti angažovani. Pomagaće i volonteri Crvenog krsta, a imaćemo i dva medicinska punkta, jedan u Vasinoj ulici i drugi na Kalemegdanu - rekao je Glavaš.

Manifestacija "Beogradski dani porodice" prouzrokovaće od 23. do 26. juna izmene u režimu rada linija javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izmene u radu linija od petka, 23. juna u 22 časa, do 26. juna u 4 časa su sledeće:

Vozila javnog prevoza saobraćaće na sledećim trasama:

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, rekao ja da očekuje da će ova manifestacija postati tradicionalna i prepoznatljiva za naš grad, ali i van granica Srbije.

Potrudili smo se da program bude zanimljiv svima, od majki sa bebama do starijih sugrađana. Imaćemo zonu sporta, zonu zdravlja, turizma, zonu folklora, koncertnu zonu, zonu različitih predstava, zone video-igara. Biće to jedan lep urbani, kulturni vašar u centru grada. Od Terazijske česme do Kalemegdana sve će biti zatvoreno za saobraćaj, a Kalemegdanski park će takođe biti pun različitih sadržaja, od kutka za kućne ljubimce do luna-parka za najmlađe. Pozivam Beograđane da u subotu od 10 do 20 časova, i u nedelju od 10 do 18 časova, sa svojom porodicom, svojim prijateljima i komšijama uživaju u programima koje smo pripremili za njih – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, manifestaciji će prisustvovati i srpski patrijarh Porfirije.

Koordinator manifestacije "Beogradski dani porodice" Emin Golubović je predstavio tematske zone u okviru kojih će se ova manifestacija održati.

- Centralna zona je koncertna i nalazi se na Trgu republike. Tu će biti zastupljeni nastupi pop i rok muzičara, kao i horova. Na potezu od Palate Albanija do Instituta Servantes u Knez Mihailovoj posetioci će moći da obiđu štandove turističkih organizacija naše zemlje, ali i Republike Srpske. Očekujemo veliki broj posetilaca, sve radionice će biti interaktivne, a uz nas će sve vreme biti i ulični umetnici - precizirao je Golubović.

Gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić naglasila je da su sve 32 ustanove kulture Grada Beograda učestvovale u pripremi i realizaciji ovog, kako je rekla, izuzetno bogatog i brižljivo osmišljenog programa.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da smo u projekat uključili i obrazovne ustanove, pa će u okviru art-zone biti održane radionice na temu crtanja, slikanja, vajanja, izrade mozaika, kao i radionice posvećene arheologiji. Učestvovaće i studenti, ali i profesori u srednjim školama i na fakultetima. Građane ispred Instituta Servantes u Knez Mihailovoj ulici očekuje nastup više od 300 izvođača, dok će ispred Kuće legata posetioci moći da uživaju u džez muzici i drugim popularnim žanrovima. Potrudili smo se da zadovoljimo široki dijapazon usluga. Decu u Parku vojvode Vuka očekuje Trg pozorišta gde će sva dečja gradska pozorišta izvoditi predstave - rekla je Nataša Mihailović Vacić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Promene u saobraćaju za vikend u Beogradu: Koje se ulice zatvaraju, gde će ići gradski prevoz?

Izvor: Danas, 24.Jun.2023

Režim rada javnog gradskog prevoza za vreme manifestacije "Dani porodice 2023" u Beogradu biće izmenjen od petka, 23. juna u 22 časa sve do ponedeljka 24. juna u 4 časa. Velika pešačka zona nalaziće se na prostoru Ulice kralja Milana, Terazija, Trga Republike i u delu Vasine ulice, istakao je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.