Izvor: B92, 27.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NOVAC OD EKSTRAPROFITERA - NAJUGROZENIJIM GRADJANIMA"

Beograd -- Republicki ministar finansija Bozidar Djelic najavio je da ce naplaceni novac od ekstraprofita do kraja godine biti podeljen najugrozenijim gradjanima. On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije u utorak istakao da ce jednokratnu pomoc iz ovih sredstava uz dodatna sredstva iz donacija dobiti oko 700 hiljada porodica, odnosno oko dva miliona gradjana. Prema oceni Djelica, ovaj novac ce biti dodeljen onima koji je prethodni rezim ekonomski najvise iscrpeo: "Za sve porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje imaju obveznice za decije dodatke bice isplacena dva kupona, koja se odnose na 2002. godinu. Korisnicima naknade za materijalno obezbedjenje porodice bice isplacena jednokratna pomoc u proseku od 1500 dinara. Svim zaposlenima u prosveti, zdravstvu, pravosudju, socijalnim ustanovama i ustanovama kulture bice isplacena jednokratna pomoc u iznosu od 3000 dinara neto. 1000 najboljih studenata ce dobiti jednokratnu pomoc u iznosu od 30 000 dinara, mladim naucnicima bice isplacena sredstva za najbolje projekte u ukupnom iznosu od 60 miliona dinara. Sve ukupno, ako sagledate efekte ovih mera, one ce direktno dotaci 700 000 porodica - oko 2 miliona nasih gradjana".

Djelic je napomenuo da je rec o jednokratnoj pomoci koja ce najugrozenijima biti isplacena do novogodisnjih praznika, dodajuci da ocekuje da ovaj predlog bude prihvacen na sednici Vlade u sredu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.